Kiemelt hírek

Újkígyós Sportjáért díjat kapott Korcsog László

2016. május 26. | szerző SzlobMil | Elismerés

A küzdősportok tekintélyes része tartozik a nem olimpiai sportágak körébe. Ezekben a sportágakban az olimpia térhódítása miatt nem könnyű elismerést kivívni. Az egyik kick-bokszos magyar bajnokunk, Korcsog László a napokban elérte ezt a nemes célt.

Korcsog László és Gregor László

Korcsog László (balra) és Gregor László

Hagyomány, hogy Újkígyós Város önkormányzatának képviselő testülete egy sportbál alkalmával adja át a rangos „Újkígyós Sportjáért” kitüntetést, amit a város sportéletében végzett kimagasló sporttevékenységet folytató sportemberek kaphatnak meg – mesélte lapunknak Shihan Gregor László (6. DAN).

Mind az est díszvendége, Vantara Gyula országgyűlési képviselő, mind a fővédnök, Gregor László, a Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte azt, hogy Újkígyós mindig is „sportos” település volt.

Korcsog László és Szebellédi Zoltán polgármester

Korcsog László és Szebellédi Zoltán polgármester

Vantara Gyula országgyűlési képviselő arra is utalt, hogy a sport kiemelkedő helyet foglal el a mostani állami vezetés politikájában.

Idén Korcsog Lászlónak adták át a díjat, melyet kimagasló sportteljesítménye alapján adományozott neki a Képviselő-testület. Az emlékplakettet és a díszoklevelet Szebellédi Zoltán polgármester adta át a díjazottnak, aki érthető módon megilletődötten vette át a szép számú vendégsereg vastapsa közepette.

Az indoklásban elhangzott, hogy Korcsog László hétévesen ismerkedett meg a kick-box sport alapjaival. Ezt a fajta sportot Buss Attila és Bánfiné Stefula Krisztina szerettette meg vele, majd Debreczeni Dezső, a szegedi főiskolás évek során pedig Kovács Sándor kezei alatt edződött. Aktív versenyzőként négy alkalommal sikerült országos diákolimpiát nyernie, hat alkalommal pedig magyar bajnoki címig eljutnia.

Balról:Gregor László, Szebellédi Zoltán polgármester, Vantara Gyula országgyűlési képviselő

Balról:Gregor László, Szebellédi Zoltán polgármester, Vantara Gyula országgyűlési képviselő

Korcsog László legjobb eredményei:

  • 2004-ben az olaszországi Carrara városában ezüstérmet szerezett az utánpótlás világbajnokságon
  • 2006-ban a felnőttek között magyar bajnokságot nyert és ugyanebben az évben világkupa bronzéremmel gazdagodott
  • óriási megtiszteltetés volt számára, hogy 18 évesen a felnőtt magyar válogatott tagjaként részt vehetett a bécsi csapat világkupán.

A sport szeretete a civil életét is „megfertőzte”, és marasztalta a tornaterem kötelékében. 2009-ben a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szerezett testnevelői és edzői oklevelet. Az egyetemi évek során is aktív kick-box versenyző maradt. Háromszor sikerült megszereznie az egyetemi-főiskolai bajnoki címet. Fontosnak tartotta a sport és tanulás összhangját, hogy azok egymást erősítve kísérjék végig egyetemi évei alatt.

Korcsog Lászlót három egymást követő évben megválasztották a Szegedi Tudományegyetem „jó tanuló – jó sportolójának” is. 2012-ben a Testnevelési Egyetemen testnevelő tanári és gyógytestnevelő tanári diplomát szerezett.

Szegedi, budapesti majd egy rövid debreceni kitérőt követően, 2012-ben tért vissza Újkígyósra. Párjával, Rékával és másfél éves kisfiával, Noellel jelenleg is a településen élnek. A helyi általános iskolában testnevelő tanárként dolgozik, valamint nevelőegyesületében, az Újkígyósi Kick-box Sport Clubban lát el edzői feladatokat.”

balról Korcsog László, Gregor László, Bánfiné Stefula Krisztina

Balról: Korcsog László, Gregor László, Bánfiné Stefula Krisztina

A mostani sportbál azért is nevezetes évfordulót jelentett, mert negyven éve jutottak fel az újkígyósi férfi kézilabdások az NB II-be. A legendás csapat tagjait egyesével szólították ki nagy ováció közepette, s kijutott a tapsból az egykori trénernek, Budai Györgynek is. Szebellédi Zoltán polgármester emléklappal és egy kis „itókával” köszöntötte a csapattagokat.

A város vezetése nem csak a külsőségekre ügyel, hanem mindent megtesz annak érdekében is, hogy a városban a lehetőségekhez képest segítse az eredményes sporttevékenységet, példát mutatva minden településnek.

A sportbál ízletes vacsorával és táncmulatsággal, majd tombolával, remek hangulatban folytatódott.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.