Kiemelt hírek

Új shotokan klubot avattak Egerben

2015. március 26. | szerző SzlobMil | Karate

Mindig örömteli, ha egy harcművész klub új otthonba költözhet, ha saját dojót nyithat, hiszen ez egy lépés az önállósulás felé. Ezt az örömöt érhette meg Egerben a Sensei Csuhaj László (5. DAN) mester vezette shotokan karate önvédelmi sportegyesület: az új edzőterem hamarosan elkészül. Az edzőterem nyitását egy igényes nemzetközi, hétvégi shotokan karate edzőtáborral ünnepelte meg a klub.

ne1gy

A klubot a vajdasági, nagybecskereki (Zrenjanin) Banatsky Cvet karate klub vezető nagymestere, Hanshi Kesic Bogdan (8. DAN) látogatta meg, aki a tábort szakmailag vezette. Ötödik danos tanítványa, Sensei Goran Samolovac óriási szakértelemmel oktatta a formagyakorlatokat, és azok  értelmezéseit.

Romániából, Resicából  is érkeztek vendégek Shihan Lipan Zoltán (6. DAN) vezettésével. A Karate C.S.M. Scolar Resita zömében utánpótláskorú karatésokat vonultatott fel, akik szintén lelkesen végezték a gyakorlatokat két napon át, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Lipan Zoltán mester is edzést tartott, csakúgy, mint Shihan Gregor László (6. DAN) goshinkai karate mester, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője, aminek Csuhaj László mester szintén tagja.

26
Kesic Bogdan nagymester – akinek elévülhetetlen érdemei vannak a magyar karate élet elindításában és fejlesztésben –, változatos, kihonra épülő gyakorlatokat vezényelt az első napon, de a kötött kumite is belefért a programba. A második napon a formagyakorlatok oktatása került előtérbe.

???????????????????????????????
Az edzések között különböző egyeztetések és tárgyalások folytak: a klubvezetők kihasználták az összejövetelt, és megbeszélték a jövőbeni együttműködés alapjait is. Ha ez a munka ugyanolyan jó és oldott hangulatban folyik majd, mint ez a két napos tábor, akkor van jövője a szövetkezésnek. Jól szolgálta a harcművész barátságot a két napos tábor, és köszönet illeti éte a házigazdákat, Csuhaj László mestert és tanítványait.

Forrás: Gregor László

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.