Kiemelt hírek

Tóth Krisztiánt, és példaképét is kiejtette egy kínai

2016. augusztus 10. | szerző SzlobMil | Judo

Tóth Krisztiánt, illetve példaképét, a 90 kilós súlycsoport nagyágyúját, Ilias Iliadist is meglepte a kínai Cseng Hszün-csao. Nekünk ez a hír Krisztián veresége miatt fájó igazán, akinek így a nyolcaddöntőben kellett lemondania az olimpiai érmekről.

csernoviczki-eva-ezustermes-toth-krisztian-otodik-a-koreai-grand-prix-n1

Krisztián (balra) és példaképe egy korábbi versenyen

A riói olimpián Krisztián egy kenyai ellenfelet kapott kezdésnek, akit intésekkel, értékelhető akció (wazari, ippon) nélkül győzött le.

Nem sokkal később egy “bombameglepetés” jött: a korábbi olimpiai aranyérmes Ilias Iliadist egy dobással teljesen meglepte Cseng Hszün-csao, aki ipponnal vetett véget a küzdelemnek. Cseng eddigi legjobb eredménye egy bronzérem volt az egyik idei bajnokságon, és minden bizonnyal erre a technikára építette fel a felkészülését Rióra.

A kínai ugyanazzal a dobással foszlatja szét Krisztián álmait, amellyel Iliadiszt is meglepte.

“Nem azt mondom, hogy hibáztam, egyszerűen ilyen a sport. Ez a kínai eddig nem arról volt híres, hogy dobál, inkább taktikus judót mutatott, erre most ugyanazzal jött, mint Iliadisz ellen. Talán ha csak vazarit kapott volna rá, megtehettem volna mindent a folytatásban, de erre most nem volt lehetőség.” – mondta szomorúan Krisztián, aki – a szakemberekkel egyetemben – arra számított, hogy a mérkőzés után könnyű útja lesz az érmekig.

Sajnos mindenki tévedett.

A magyar judósok eredményeit a judoinfo Facebook-oldalán követhetik percről percre.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.