Kiemelt hírek

Tóth Ervin – Előbb használjuk a féket, mint a légzsákot

2015. december 17. | szerző SzlobMil | Krav Maga

Sokaknak ismerősen cseng a Krav Maga, a laikusok számára egyenesen össze is forrt a hatékony önvédelemmel – írja Povázsai László aikido mester, aki a Krav Magáról forgatta a True Style Magazine évadzáró epizódját.

A kilencedik részben a BME Sportközpontban található, Tóth Ervin (Krav Maga és Kettlebell instruktor az egyetemen) által vezetett csoport szerepel.

Az edzések elég pörgősek voltak, rendesen leizzadtak a résztvevők. Lászlónak az izzasztó testmozgás során feltűnt, hogy a Krav Magában nem az egyes feladatok végrehajtásának színvonala a lényeg, hanem az, hogy z önvédelemre szoruló fél a technikai repertoárt a legnagyobb stresszhelyzetben is elő tudja szedni.

bmesportkozpontedzokpp62ik5k2

A rendszer amúgy horizontális, sokféle elemből áll, sok benne az ütés/rúgás, középpontban vannak az eszközös támadások ellen végrehajtott védekezések/támadások, és megtalálhatóak benne a földharc elemek is.

Ervin a konfrontáció elkerülését tanítja elsősorban, és az erőszakos megoldást amolyan vészforgatókönyvnek tartja, őt idézve “előbb használjuk a féket, mint a légzsákot”.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.