Kiemelt hírek

Több száz néző, sportszerű verseny a Fuji Fight Ketrecharc Gálán

2016. augusztus 20. | szerző SzlobMil | Beszámoló

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Fuji Fight Ketrecharc Gálát, amely a Kétegyházi Pogácsa Fesztivál szerves része volt. Az idei évben, mint HMMAF Kupa bekerült a Magyar Prémium MMA Liga versenynaptárába.

3.Fuji Fight MMA

Prémium ketrec, prémium vendégek, és prémiumversenyzők – így lehetne jellemezni a tizenhat mérkőzésre tervezett eseményt. A szabadtéri, ingyenes rendezvény több száz nézőt vonzott maga köré, az egész ország területéről érkeztek kíváncsiskodók. A díszvendég Bárdosi Sándor volt, de megjelent még számos magyar legendás harcos is, mint például Sárközi Róbert vagy Felföldi Szabolcs, és tiszteletét tette Gregor László 6. danos karatemester, a Békés Megyei Karate Szövetség elnöke is.

Az amatőrök mellett 30-40 mérkőzéses versenytapasztalatú profi MMA harcosok is ketrecbe léptek, leginkább a kiemelt díjazású, 6-os könnyűsúlyú torna ígérkezett az est fénypontjának.

A hazai versenyzők közül ifj. Gyebnár Attila mutatott jó formát Grappling szabályrendszerben: fiatal kora ellenére nagyon jól állta a sarat a felnőttekkel szemben, így csak a pontok döntöttek a mérkőzés végén.

Nagy meglepetésre a gála egyik legizgalmasabb meccsét egy amatőrben debütáló, 66 kilogrammos harcos, Kovács Gerő vívta. Pécsi ellenfele egy brazil jiu jitsus volt, aki néhány éve már K-1 magyar bajnokságot is nyert.

A begyakorolt stratégia szerint földharcot erőltettek mind a három menetben. A bírók hosszas tanakodás után ugyan megosztott pontozással a pécsi versenyzőnek kedveztek, de a több száz szurkoló ezt máshogy látta, így Gerő begyűjtötte az est legnagyobb vastapsát!

A Kétegyházi Ketrecharc Gála ismét nagy sikert aratott, megmutatva, hogy megfelelő környezetben az  MMA kemény, de sportszerűen űzhető küzdősport, amelynek gyökerei egészen az Ókori Olimpiákig nyúlnak vissza.

Nagy László klubvezető beszámolója alapján

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.