Kiemelt hírek

Több mint kétszáz magyar érem a kick-boksz világkupán!

2014. május 20. | szerző Szasza | Kick-box

Hétvégén, május 15. és 18. között Szegeden rendezték meg a XX. Kick-Boksz Világkupát, amely páratlan hazai sikerrel, összesen 258 magyar éremmel zárult. Ez már csak azért is nagy szó, mert a nemzetközi viadalon több mint huszonöt ország mintegy 1200 harcosa csapott össze.

kick_box_szeged

„Rengeteg néző látogatott ki a mérkőzésekre, az ország minden tájáról – mondta szegedma.hu oldalnak Német Ferenc, a Magyar Kick-Box Szakszövetség Elnökségének tagja. – Sőt, a csapatmérkőzések élő internetes közvetítése kapcsán az USA-ból kaptam egy gratuláló telefont!”

A két ringben és öt tatamin rendezett versenyen – minden súlycsoportot, küzdőstílust és korosztály figyelembe véve – mintegy 1200 harcos indult, a magyar indulók pedig remekül zárták a tornát: 85 arany-, 68 ezüst- és 105 bronzérmet szereztek.

kick_box_szeged2

Sőt, az egyéni versenyeken kívül rendezett négycsapatos, 1500 euró (460 ezer forint) összdíjazású minitornát Magyarország csapata nyerte, megelőzve a szlovén, az osztrák és a cseh válogatottat.

A világkupa rangját alapból megadta, hogy a sportág hazai elitje is indult (Dancsó Zoltán, ZsarkóDániel, Kovács Ádám), és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői is kilátogattak, de presztízsét az is növelte, hogy számos induló esetében felkészülési állomást és fontos próbát jelentett az idei Európa-bajnokság előtt.

kick_box_szeged3

Aki kíváncsi a torna végeredményére, megnézheti ide kattintva!

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Zárul a Harcosok Klubja Versenysorozat Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.