Kiemelt hírek

Tízezer ütés, rúgás, védés: kőkemény próbatétel a III. Karate Maratonon

2014. március 18. | szerző Szasza | Karate

Egy évvel ezelőtt mintegy 300 karatéka gyűlt össze a Szappanos Zoltán által megálmodott II. Karate Maratonon, hogy tesztelje fizikai és mentális erejének végső határát, és egyben kettős új magyarországi rekordot sikerült felállítani. A tradíció folytatódik, és idén is legalább ennyien teszik majd tiszteletüket Szigetszentmiklóson, hogy 14 órán keresztül összesen 30 ezer technikát hajtsanak végre a III. Karate Maraton.

karatemaraton3

Mondhatni: technika kifulladásig. “Aki eljön az biztosan nem bánja meg, mert egy olyan kihívást fog végrehajtani, ami egyértelműen elősegíti szakmai továbbfejlődését – mondta tavaly a budomagazin.hu-nak az ötlezgazda. – Felemelő érzés látni, amikor a tizedik etapban a tömegben már mindenki az utolsó tartalékait mozgósítva küzd önmagával szemben.”

“Ha valaki harmincezerszer (még kimondani is sok!) mozdul meg, az már elfárad, ráadásul senki sem tudhatja, mi lesz majd húszezer vagy huszonötezer gyakorlat után. Tehát mindenkiben van egy kis tartalékolás” – árulta el Szappanos Zoltán a maratoni próbatételről, amely mérföldkő minden karatéka életében.

A magyar karateélet színe-java március 29-én gyűlik össze a szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban (2310 Szigetszentmiklós, Szebeni út 81.). Az eseményen részt vesz az International Budo Kai két vezetője, Kancho Gerard Gordeau (9 dan) és Hanshi Nico Gordeau (8 dan), de más prominens személyiségek is tiszteletüket teszik.

karatemaraton

Ott lesz Shihan Budán László (6.dan), a Global Kyokushin egyik alapító mestere, Felföldi Szabolcs (Hegylakó), többszörös MMA és KEMPO világbajnok, Lőkös Péter, a budapesti Kangen Dojo Hungary aikido, ju-jutsu és okinawa-te instruktora, Sensei Németh Pál, az IBKHF hazai kapcsolattartója, valamint a magyarországi Hiko-Ryu Taijutsu stílus megalapítója, Németh Nyiba Sándor, olimpikon-költő-zenész, Shihan Furkó Kálmán, a magyarországi kyokushin karate egyik alapítója, Sensei Szentimrei Réti István, a magyarországi Ré Zen-dó Baráti kör megalapítója, valamint a Wado-ryu stílus magyarországi meghonosítója.

És végül a szervezők üzenete: A Karate Maraton nyílt rendezésű, a szervezők minden nemzet sportolóját szívesen látják szervezetektől és stílusirányzatoktól függetlenül! A rendezvény célja a tisztesség, becsület, és összetartás eszméjének erősítése!

ÖSSZEFOGLALÓ VIDEÓ A II. KARATE MARATONRÓL:

Comments

comments

2 komment

  1. Oldal hivatkozás: Ha az utcán is képes vagyok meghalni egy célért, miért ne tudnék a karatéban!? Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Itt a 4. Karate Maraton!!! Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.