Kiemelt hírek

Titkos laborban tesztelték Conor McGregort, mert gyakorlatilag egy szuperember

2015. január 15. | szerző SzlobMil | Ész megáll...

Nem férhet hozzá kétség, hogy Conor McGregor (16-2) elit harcos. Zsinórban tizenkét mérkőzés óta nem talált legyőzőre, győzelmeinek kilencven százalékát pedig K.O.-val érte el. De elhiszi Ön, hogy még a legjobb sportolóknál is jobb? Hiszi, vagy sem, a szakértők erre a konklúzióra jutottak, miután egy titkos laborban bedrótozták a sztárt, és lefuttattak rajta pár speciális tesztet. Tekintse meg először videón, aztán elmagyarázzuk, hogy mit is látott a képeken.

Az ír atléta fent látható tesztelését azután hajtották végre, miután Conor azt állította, hogy rúgásai éppolyan gyorsak, mint az ütései. Az eredmények kimutatják, hogy reakcióideje vetekszik azzal a sebességgel, amivel egy baseball játékosnak el kell találnia a labdát az ütőjével.

Ezen felül – mint ahogy azt a videóban szintén látható UFC félnehézsúlyú sztár, Daniel Cormier is elismerte –, nagyon, de nagyon keményen rúg:

“Rúgásai erejének mértéke egészen őrületes. Conor teljesen hátrahajlította csukómat és könyökömet a pörgőrúgásával. Szerintem ez a leghatásosabb fegyvere. Csak megpördül, és megrúg. Csak elképzelni tudom, hogy milyen fájdalmat okoznának, ha ezeket a bordáimra, vagy a karjaimra kapnám. Nehéz lenne túllépnem rajtuk.”

Conort bedrótozták, körbevették HD minőségű kamerákkal, és arra kérték, hogy egy hang lejátszása után üssön olyan erővel, és amilyen gyorsan csak tud. McGregor nem mondott valótlant, ami a reakcióidőbeli különbségeket illeti ütései és rúgásai közt: a mérések szerint alig volt némi különbség, de majdnem kétszer annyi erőt tudott kifejteni lábaival, mint karjaival. Ha ez a tény Önt még nem nyűgözte le, akkor a mozgáskoordinációs eredmények biztosan le fogják.

drago

Mint tudjuk, a core-izomzat és a csípő a legfontosabb tényező, ha erőkifejtésről van szó. A sportolók közül állítólag a golfozók csípőizmai képesek a legjobb szögsebességre, ezért McGregor mozgását a golfbajnok, Rory Mcllroy csípőmozdulataihoz hasonlították. McGregor szögsebessége jobb volt, mint az egyik legjobb golfozóé a világon. Ezért 

Azért arra kíváncsiak lennénk, hogy a többi élsportoló az UFC-nél és az MMA világában hogyan teljesítene ezen a teszten. Sajnos Cormier adatait nem mérték le.

Forrás: MMAmania.com

Comments

comments

2 komment

  1. Oldal hivatkozás: A Szuperember megverte Sivert, aztán rátámadt Jose Aldóra Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Naseem PRINCE Hamed kiosztotta a bokszolókat Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.