Kiemelt hírek

Taroltak a Hérakleszesek a korosztályos vívó EB-n

2014. március 9. | szerző SzlobMil | Vívás

A MOB Héraklész programja által is támogatott juniorok és kadetek összesen 3 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzérmet nyertek az utánpótlás számára kiírt kontinensviadalon.

Február 22. és március 4. között rendezték Jeruzsálemben a vívók korosztályos Európa-bajnokságát. A MOB Héraklész programja által is támogatott juniorok és kadetek összesen 3 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzérmet nyertek az utánpótlás számára kiírt kontinensviadalon.

A juniorok 2-2 arany- és ezüstéremmel, továbbá 4 bronzéremmel a nemzetek éremtáblázatán a győztes olaszok mögött a második helyen zártak. A rangsorban harmadikok a lengyelek lettek, majd jönnek az oroszok, franciák és vendéglátó izraeliek.

5884_0

A kadetek tabelláján a mieinknek – 1 arany- és 2-2 ezüst illetve bronzéremmel – az ötödik hely jutott. A fiatalabb korosztály összesített küzdelmeiben olasz, lengyel, orosz dobogó született – az olaszok tehát mindent vittek!-, Magyarország a negyedik helyezett franciák valamint a németek közé ékelődött be. A kontinensviadalon több olyan sportoló is érmes helyen zárt, aki a múlt pénteki Héraklész Gálán a díjazottak között szerepelt, így a budapesti ünnepségen nem vehetett részt. Márton Anna a lányok egyéni versenyében hatodik, a kiscsapatok közt – Bányai Zsomborhoz hasonlóan – második lett.

jun784

A kadet Eb érmesei:
arany: Záhonyi Petra (női kard),
ezüst: Siklósi Gergely (férfi párbajtőr) és a női tőrcsapat (Pásztor Flóra, Kálmán Eszter, Kondricz Kata, Tóth Janka),
bronz: a férfi párbajtőrcsapat (Siklósi Gergely, Esztergályos Patrik, Tóth Gergely, Bakos Bálint) és a női kardcsapat (Záhonyi Petra, Papp Borbála, Kern Bianka, Kelecsényi Mirabella).

A junior Eb érmesei:
arany: Márton Anna (női kard), férfi párbajtőrcsapat (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Hamar Balázs),
ezüst: férfi tőrcsapat (Németh András, Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás) és a női kardcsapat (Márton Anna, László Luca, Záhonyi Petra, Papp Borbála),
bronz: Németh András (férfi tőr), Hamar Balázs és Bányai Zsombor (férfi párbajtőr), Bohus Réka (női párbajtőr).
A fiatalok sikeres szereplését a helyszínen Csampa Zsolt, a szövetség elnöke és Nagy Andor, Magyarország izraeli nagykövete is megtekintette – mindketten az éremátadásban is közreműködtek.
A juniorok mestereinek értékelését illetve a részletes eredményeket, a napi beszámolókat a hunfencing.hu-n és az utánpótlásrovatban olvashatják. 
A korosztály következő nagy megmérettetésére egy hónap múlva a plovdivi kadet és junior világbajnokságon kerül sor.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.