Kiemelt hírek

Taekwondo EB – Két éremmel zárt a magyar csapat

2017. október 9. | szerző GY K | Taekwon do

A taekwondo kadet Európa-bajnokság zárónapján három magyar lépett pástra, Király Lili hajszálra volt a pontszerzéstől. A magyar csapat Molnár Bendegúz és Halász Dóra révén egy arany- és egy bronzéremmel zárta a kontinenstornát.

_DSC3821

Király Lili (59 kg) a nyolcaddöntőben kezdte meg a szereplését, azaz ha nyerni tud a bemérkőző Esmeralda Husovics ellen, akkor már biztosan pontszerző. Sokáig fej-fej mellett haladtak, 4-4 után egy fejtalálattal 7-4-re a német elhúzott, válaszul Lili találatot már nem tudott bevinni. Másodpercekkel a vége előtt még kétszer megintették Husovicsot passzivitásért, de egyenlítésre nem volt idő. Lili a legjobb tizenhat között búcsúzott.

Szabó Áron (61 kg) 21-5-ös vereséget szenvedett az ukrán Yevgeniy Kucherenkótól a legjobb 16 közé kerülésért rendezett mérkőzésen. Teleki Blanka (55 kg) ugyanebben a fázisban búcsúzott, a szerb Magdalena Josifoskin nem talált fogást, déli szomszédunk 15-5-ös győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe.

_DSC0232

− Összességében pozitívan értékelem az Európa-bajnokságot. Két éremmel zártunk, a versenyzőink kihozták magukból a maximumot, a vesztes mérkőzésekből pedig tanulunk majd. Január óta dolgozunk együtt a kerettel és a csapatban nagyon sok a fiatal, akik a kadet korosztályban csak most kezdtek el igazán versenyezni − értékelt az Európa-bajnokság után Néma Norbert (lenti kép), a válogatott edzője.

Az Európa-bajnokság az esti döntőkkel zárul.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.