Kiemelt hírek

Taekwon-dós szakmai út Koreában

2015. december 8. | szerző SzlobMil | Taekwon do

A Nemzetközi Taekwondo Szövetség (W.T.F.) és a Koreai K.H.U. (KYUNG HEE UNIVERSITY) egy közös programot írt alá, melynek keretében az egész világból meghívják a taekwon-dóval magas szinten foglalkozó versenyzőket és edzőket egy több hetes tovább képzésre, Koreába.

DSC03062

Az ottani egyetemen a taekwon-dót – ami nemzeti sportnak számít –, mint egyetemi tárgyat lehet elsajátítani. A tantárgyak a taekwon-do egész mozgásanyagát, elméleti tudományát, vagyis komplex egészét ölelik fel (pl: tkd filozófia, tkd stratégia, tkd küzdelem, tkd formagyakorlat, Hapkido tapezés), de még tkd aerobik is helyet kap az anyagban!

csp

A magyar WTF taekwon-do vállalkozó kedvű képviselői is részt vettek a kurzuson. Schautek Gyula (Too Kyun Tkd SKE, 5. DAN),Hasitz Márta (Pro Aktív TKD, 2. DAN) a Magyar TKD Szövetség főtitkára, Szedoglavits Alajos (Békéscsabai Lakótelepi SE, 2. DAN), Dr.Németh Dezső (Too Kyun TKD SKE, 1. DAN) Galambos Dániel (MTK, 1. DAN) becsülettel helyt állt az edzői kurzoson, a néha rendkívül fárasztó edzéseken.

gr

Az oktatás reggel 9 órától – kis megszakításokkal – este fél tízig tartott. Ez a néhány nap rengeteg pluszt adott az edzői munkában nem csak technikailag, de látásmódban és gondolkodásban is, ráadásul a mindennapok edzői munkájában is kamatozik majd.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.