Kiemelt hírek

Tadissi bronzérmes, Laura 5. a Premier League-ben

2016. szeptember 29. | szerző SzlobMil | Karate

Bronzérmet nyert Tadissi Martial a karate, mint sportág legrangosabb szériája, a Karate1 Premier League sorozat németországi állomásán. A létszámát és színvonalát tekintve is világbajnoksággal felérő hamburgi versenyen a 67 kilós magyar versenyző hat győzelem mellett mindössze egyszer kapott ki. A bronzmérkőzésig jutott formagyakorlatban honfitársa, Sterck Laura is, aki végül ötödik lett. 

Tadissi (pirosban) legyőzi görög ellenfelét

Döntő pillanat: Tadissi (pirosban) legyőzi görög ellenfelét

A karate 2020-as olimpiai programba kerülése és a közelgő októberi világbajnokság okán gigamezőnyök gyűltek össze Hamburgban.

A 67 kilogrammos súlycsoportban például nem kevesebb, mint 130 versenyző indult. Köztük volt Tadissi Martial, aki négy győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé – legyőzte a kategória egyik legnagyobb sztárját, a francia Da Costát is –, ám ott alulmaradt a korábbi világbajnok és későbbi győztes egyiptomi Hanafy ellen.

14141879_1157451227627232_8815971289915824531_n

Sterck Laura (Fotó: Facebook)

Az idei Eb-bronzérmes magyar a vigaszágon aztán a szerb Jokszics legyőzését követően a harmadik helyért mérkőzhetett. A bronzmeccsen az UTE karatésa 6-1-re nyert a görög Kszenosz ellen, ezzel dobogóra állhatott. Teljesítménye ígéretes az ausztriai Linzben október 26. és 30. között sorra kerülő vb előtt.

Női formagyakorlatban a fiatal MTK-s Sterck Laura öt győzelemmel és két vereséggel az előkelő ötödik helyen végzett. Ő a 128-as tábláról indulva a német Gráfot 3:2-re, a holland Van Lokven-t 3:2-re, az angol Entwistle-t 5:0-ra és az olasz Ferracuti-t 4:1-re legyőzve jutott be a legjobb 8-ba. A többszörös korosztályos és felnőtt Európa-bajnok olasz Bottarótól kikapott, a vigaszágon az a spanyol Morales volt a következő ellenfél, aki tavasszal döntőzött a rotterdami Premier League versenyen, majd a felnőtt Eb-n aranyérmet szerzett csapat katában.

Mindkét lány Matsumura Bassai-t csinált, Laura most először járta el ezt a katát versenyen, de 4:1 arányban győzött. A bronzmérkőzésen a többszörös Premier League győztes és Pan Amerika bajnok dominikai Maria Dimitrova volt az ellenfele, akitől szintén nem szégyen kikapni.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.