Kiemelt hírek

Szombaton ZBK Hungarian Open Budakalászon!

2015. március 12. | szerző SzlobMil | Kempo

Nemzetközi nyílt versenyre várják a kevert harcművészetek szerelmeseit Budakalászon. A Zen Bu Kan Kempo Hungarian Open-t első alkalommal rendezik meg március 14-én a Kismészáros Kempo SE szervezésében.

10422571_409387665888352_8359716646796597059_n

A küzdelmekre kevert harcművészetekben lehet nevezni. A verseny szervezője megállapodást kötött a Magyar Grappling és Pankráció Szövetség elnökével, hogy a verseny pontszerzési lehetőség, a szövetség regisztrált tagjai számára. Ezek a versenyszámok: Gi viadal (Gi grappling), NoGi (NoGi grappling) viadal és Pusztakezes Viadal (Pankráció).

A versenyszámok: Gi viadal (Gi földharc), NoGi viadal (NoGi földharc), NoGi abszolút viadal (kor és súlycsoport nélküli földharc), B viadal (light contact), A viadal (kesztyűs full contact), Pusztakezes viadal (pusztakezes full contact), M viadal (MMA).

A kevert harcművészetek korunk legnagyobb érdeklődéssel fogadott, legdinamikusabban fejlődő full-contact küzdősport szabályrendszere, melyben a versenyzők komplex formában alkalmazzák a jiu-jitsu, judo, karate, ökölvívás, kick-box, birkózó és egyéb technikákat taktikai vagy stratégiai céllal. A Zen Bu Kan Kempo ezeket ötvözi és kovácsolja eggyé harcművészeti stílusában.

“A Magyar ZBK Kempo Sportági szövetség regisztrált tagjai számára is pontszerző verseny. A pontszerző versenyszámok: Gi viadal, NoGi viadal, A viadal, M viadal, és pusztakezes viadal felnőtt-haladó kategóriái” – mondta a verseny szervezője, Kárászi Balázs.

zbk

Hozzátette: a küzdelmek súlycsoportok szerint zajlanak, a harcosok gi-földharc, gi nélküli földharc versenyszámban mérhetik össze erejüket, valamint indulhatnak súlycsoporttól független, abszolút kategóriában (NOgi versenyszámban) is, amelynek nyertesét különdíjjal jutalmazzák.

A sportolók értékes nyereményekben részesülnek majd. Állóharc kategóriában is lehet nevezni: a harcosok light – Contact (B-viadal), valamint full-Contact versenyszámokban mutathatják meg tudásukat, kesztyűben (A viadal), kis kesztyűben (MMA viadal),  illetve lehet pusztakezes viadalban.

“A kempósok számára a tavaszi versenyszezon első pontszerző versenye a Zen Bu Kan Kempo Hungarian Open, ami azért lényeges, mert szövetségünk a válogatott keretet a megszerzett pontok alapján állítja össze.  Bízunk abban, hogy  mintegy 150-200 sportoló érkezik a nemzetközi versenyre, amelyre a 16 évet betöltött harcosokat, tehát a junior korosztály versenyzőit is várjuk a felnőttek mellett” – mondta Kárászi Balázs.

Bővebb információt a verseny oldalán találhatnak, ide kattintva.

Forrás: Jurák Kata

http://fightermagazin.hu/

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.