Kiemelt hírek

Szokatlanul sokrétű harcművészeti szemináriumot rendeztek Bajnán

2017. március 22. | szerző SzlobMil | Kick-box

A kick-box sport nem az az irányzat, ami elsősorban az önvédelmi képesség fejlesztését tekinti fő céljának, a Bajnai Kick-box Klub ennek ellenére immár harmadjára rendezte meg önvédelmi szemináriumát. 

Az oktatást ismét Kyoshi Pospischil Tamás (VII.DAN) Nihon tai- jitsu mester, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője vezényelte. Jelen volt még Shihan Gregor László (VII.DAN) goshinkai karate-do mester és Gott Zoltán mester, a Koryu Karate Jutsu Jissen Ryu Hungary shibuchoja is.

Az eseményen megjelent 58 harcművész több irányzatot képviselt: kick-box, shotokan karate, goshinkai karate, aikido, nihon tai-jitsu Do. A kétszer három órás foglalkozás nagyon sok szeletét foglalta magába a harcművészet és önvédelem világának.

17389179_1420557427989310_5470396942736199735_o

A résztvevők puszta kezes védőtechnikákat, elvezetéseket gyakoroltak, a tanulók megismerkedhettek a kyushóval, a rövid bottal és a késhasználattal is. A szemináriumon nem csak a technikákat, hanem azok magyarázatát is oktatták a mesterek, az értékes “tanóra” jó hangulatban telt.

A Balázs Gábor IV.DAN vezette bajnaiak jövőre is megrendezik majd a szemináriumot, ami remélhetőleg ugyanolyan sikeres lesz, mint a mostani.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.