Kiemelt hírek

Szemináriumot tart hazánkban az élő muay thai legenda, Saenchai

2016. augusztus 12. | szerző SzlobMil | Muay Thai

Emlékeznek még Saenchai-ra, akiről még júniusban írtunk? Minden idők egyik legjobb thai bokszos versenyzője hamarosan olyan dologgal lepi meg a küzdősport rajongóit, amire korábban még nem volt példa: szemináriumot tart Magyarországon!

A 36 éves Saenchai (297-52-3), teljes nevén “Saenchai PKSaenchaimuaythaigym” október 21-én érkezik meg a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre, és két napot tölt el oktatással a Fit Club – Thai Box Akadémia és Yokkao (Saenchai menedzsmentje) közös szervezésében.

Ő tud mindent, amit a muay thai-ról tudni lehet. Már majdnem négyszázan álltak ki ellene, de a legtöbben elbuktak vele szemben. Nagyon kevesen tudták csak legyőzni, Saenchai-t tudomásunk szerint egyetlen ember tudta kiütni eddig a világon, Tongchai Tor Silachai:

Saenchai 8 évesen kezdte el megtanulni a thai boksz alapjait, miután meghallotta, hogy ezzel pénzt lehet szerezni. Egy hétig edzett, majd megszervezték neki élete legelső mérkőzését. Debütálása megdöbbentően jól sikerült: nyert, cserébe egy dollárnak megfelelő készpénzt kapott.

Bangkokban 14 évesen kezdett el bunyózni, majd a Somluck Kamsing edzőterem tulajdonosa egy vagyont fizetett azért, hogy a fiatal tehetség az ő termében edzhessen. Ez az oka annak, hogy Saenchai neve a ringben “Saenchai Sor.Kamsing” lett.

1997-ben, 16 évesen megnyerte Lumpinee bajnokságot “szuper pehelysúlyban”, két évre rá pedig már a harmatsúly világbajnokaként emlegette őt mindenki.

Európai versenyzőtől 2012-ben kapott ki először Olaszországban. Ellenfele, Fabio Pinca – aki jelenleg világbajnok a WBC-nél – sokkal nehezebb volt nála, de még így is szoros volt a meccs.

A férőhelyek száma korlátozott, ezért érdemes már jó előre megvenni a jegyeket elővételben a nem mindennapi eseményre.

13902721_494035910791100_1169540231911347031_n

Helyszín:
Fit Club – Thai Box Akadémia
1145. Budapest, Szugló utca 57.

Bővebb infók, jegyvásárlás ezen a linken.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.