Kiemelt hírek

Szegedi Döme lesérült, de vannak még reményeink a szerdán kezdődő karate vb-n

2016. október 25. | szerző SzlobMil | Karate

Október 26. és 30. között, szerdától vasárnapig Linzben rendezik a karate világbajnokságot. A kétévente sorra kerülő esemény az első vb azóta, hogy augusztusban a NOB megszavazta: a sportág történetében először ott lehet a 2020-as olimpián. Ez azt jelenti, hogy az ausztriai mezőnyben minden bizonnyal lesznek olyanok, akik négy év múlva Tokióban olimpiai bajnoki címet vagy dobogós helyezést ünnepelhetnek majd. A világbajnokságon Magyarországot 13 versenyző képviseli.

valogatott

A piros-fehér-zöld válogatott

Versenyzőink között van az idei Európa-bajnokságon harmadik helyezett Tadissi Martial, akit a WKF világszövetség honlapja az esélyesek között említ a 67 kg-os súlycsoportban. Az UTE sportolójának jó formáját bizonyítja, hogy a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria legutóbbi két állomásán egy arany- és egy bronzérmet nyert. Rajta kívül a fiatal MTK-s Hárspataki Gábor is eljutott a bronzmérkőzésig a májusi Eb-n, és ezúttal is kellemes meglepetést okozhat.

A válogatott tagjai mindent meg fognak tenni a vb-n a lehető legjobb szereplés érdekében – ígérte Ruzsinszki György, a felnőtt válogatott edzője.

 “Az edzőtábor végére a teljes csapattal sikerült egy szinttel feljebb lépnünk. Ha ezt tudjuk hozni a világbajnokságon is, az megfelelő alapot adhat ahhoz, hogy okosan versenyezve, pontról pontra, mérkőzésről mérkőzésre haladhassunk előre. A világszövetség is számol a versenyzőinkkel az esélyesek között. Motiváltan és tettvággyal vágunk neki a vébének, de mivel a világ legjobbjai lesznek az ellenfelek, így maximális koncentrációra, hitre, magabiztosságra és kreativitásra lesz szükség a sikerhez.”

Tadissi Martial-on is ott lesz a világ szeme

Tadissi Martial-on (piros öv) is ott lesz a világ szeme

Az egyetlen rossz hír a válogatott háza tájáról, hogy a korábbi korosztályos világbajnok Szegedi Döme sérülés miatt nem léphet tatamira Linzben, helyén egyéniben Kapdebo Lóránd indul majd, csapatban pedig Höning Ádám kapott helyet.

Karate világbajnokság, Linz, a magyar indulók:

Kata (formagyakorlat):

Férfiak: Koch Szabolcs
Nők: Sterck Laura

Kumite (küzdelem):

Férfiak:
60 kg: Kapdebo Lóránd
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Höning Ádám

Nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Varga Fruzsina
61 kg: Bartha Nikola

Férfi csapat: György Dániel, Hárspataki Gábor, Höning Alex. Höning Ádám, Höning Dávid, Tadissi Martial, Tamás Ferdinánd
Női csapat: Bartha Nikola, Molnár Réka, Varga Fruzsina

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.