Kiemelt hírek

Százötven gyermek küzd a ZBK országos bajnoki címeiért

2015. április 10. | szerző SzlobMil | Programajánló

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a gyermek Országos Bajnokságot a Baranya Kempo Harcművészeti Sportegyesület, Pécsett, ahová az ország minden részéből érkeznek versenyzők.

zenb

“Mintegy 150 versenyzőt várunk az idei év első pontszerző bajnokságára. Örömmel tapasztaljuk, hogy a nevezői létszám évről-évre egyre nő” – mondta Bajaczán Péter (4. DAN), a verseny főszervezője, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, és negyed évszázada foglalkozik harcművészetekkel.

Renshi Bajaczán Péter elmondta: a mostani megmérettetésre 12 éves korig lehetett nevezni, 13 éves kortól a Szövetség döntése alapján külön kellett választaniuk a kempókákat a magas létszám miatt, így a 2003 előtt születetteket már az ifi – junior kategóriába sorolják.

A sportesemény különlegessége a szellemileg sérült emberek harcművészeti bemutatója lesz, amely idén először nem csupán a pécsi, hanem a bólyi csapat részvételével zajlik majd.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Segíteni sérült embertársainknak nem csupán munka, hanem hivatás is egyben. Novotny Bence kempo mesternek azonban talán még ennél is többet jelent velük foglalkozni: egyfajta küldetésnek tekinti a harcművészet oktatását a sérült felnőttek számára. A “Fogd a kezem” Kempo Klub a Zen Bu Kan Kempo-n keresztül adja át a mozgás örömét a fogyatékkal élők számára Bence Novotny (2. DAN) mester vezetésével.

Az esemény egyik versenyszáma a Zen Bu Kan Kempo gyógyító erejére világít rá: Hanshi Harnos Imre által mutatott tanítást folytatva, Novotny Bence szellemi-sérült tanítványai is számot adnak formagyakorlat versenyszámban lelki erejükről és a bennük rejlő harcosról.

A rendező klub, a Baranya Kempo Harcművészeti Sportegyesület Baranyában működik, pécsi központtal, a gyerek, felnőtt kempo edzéseken kívül szellemi sérült emberek képzésével is foglalkoznak.

Forrás: Jurák Kata / Zen Bu Kan Kempo

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.