Kiemelt hírek

Sunrise Beach: felavatták a legmenőbb sportkomplexumot

2014. december 20. | szerző SzlobMil | Ott jártunk

Megnyílt az a Magyarországon egyedi sportkomplexum, amely fedett környezetben biztosít felkészülést a strandsportágak profi versenyzőinek és az amatőröknek is. A Sunrise Beach-en télen is nyári hangulatban érezhetjük magunkat.

20141212_133956

Nem csalás, nem ámítás: a fotót decemberben készítettük, Magyarországon.

A XIII. kerületi, Süllő utcai helyszínen pénteken átadták a két strandröplabda-, illetve strandlabdarúgó-pályát. A szervezők elmondták, hogy körülbelül hatvan százalékban a profik használják majd a létesítményt, ugyanakkor várják az amatőröket is, és kérésre akár edzőt is biztosítanak egy-egy baráti összejövetelre.

hamar

Falmászás nem volt, de azt is lehet majd

A kétezer férőhelyes komplexumban nem csak a sporté lehet a főszerep: távolabbi terv ugyan, de a helyszínt a közeljövőben bárki kibérelheti – például egy hatalmas születésnapi ünneplésre, vagy akár esküvőre is.

A megnyitó első “nagy durranása” az volt, amikor hat taekwon-dós mester bemutatót tartott a szép számmal jelen lévő közönségnek a homokos röplabdapályán. Intenzív, látványos mozdulatokkal operáltak, amit megfűszereztek egy kis töréstechnikával is:

A Sunrise Beachen a sportolni vágyók nemcsak a homokon tehetik próbára magukat – aerobicterem, funkcionális edzőközpont és hagyományos fitneszterem is várja az érdeklődőket. A pénteki zártkörű protokoll VIP megnyitón a street workout-osok is felléptek, róluk is készítettünk felvételeket:

Utánuk a világbajnok súlyemelő, erősember versenyző és egyben sportmenedzser, Nagy Ákos vette át az uralmat. Először eltört pár kőkemény baseball-ütőt a derekán, majd ezután egy százötven kilós, tüzes rönköt emelt a feje fölé – hétszer!

20141212_140141

Az eseményeket a népszerű DJ és rádiós Hamvai Péter közvetítette, aki a következőket mondta el:

“Öten alapítottuk meg a Sunrise Beachet: rajtam kívül dr. Szieben László, korábbi NB I-es labdarúgókapus, Tóth Tamás, Vajda Balázs és Vocskó Máté, amely nem csak sport-, hanem egészség- és rendezvény központ is egyben. A középpontban természetesen az 1000 négyzetméteres a homokos pálya lesz, amely négy strandröplabda, vagy strandtenisz, illetve két strandkézilabda vagy strandfoci pályát foglal magába, de ugyanúgy lehet majd strandtollaslabda, strandbirkózó, strandszumó és strandfrizbi versenyeket is rendezni. Emellett beachfitness-edzésekre is alkalmas, s tárgyalásokat folytatunk Rubint Rékával és Czanik Balázzsal, akik terveink szerint ezeket a tréningeket tartják majd.”

A tervek szerint a magyar strandlabdarúgó- és a strandkézilabda-válogatott is rendszeres tart majd a komplexumban edzőtáborokat, ezen kívül külföldről is érkezett már több megkeresés. Az már biztos, hogy a szerb strandröplabda-válogatott az olimpiai bajnok szerb Vladimir Grbic vezetésével Magyarországra érkezik, valamint február 14-én itt rendezik majd a “Röplabdások Éjszakáját”.

Hamvai Péter, Vajda Balázs, dr. Szieben László és Vocskó Máté társaságában az ugyancsak a Sunrise Beachet meglátogató Weczera Csaba (Kép forrása: hunvolley.hu)

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.