Kiemelt hírek

Súlyos baleset a vívóversenyen, nem mindennapi végkifejlettel

2014. június 6. | szerző Szasza | Viadal

Nem mindennapi, súlyos baleset történt a hétvégi serdülő vívóbajnokságon, egy asszó közben ellenfele fegyvere beleállt Plank Máté combjába, amiből azonnal spriccelni kezdett a vér. A verseny ennek ellenére folytatódott, az arany pedig végül mégis a szerencsétlenül járt versenyzőé lett.

vivoserules

A hétvégi serdülőbajnokságon szokatlan, de súlyos baleset történt, amit a szakértők szerint anyaghiba okozhatott. Egy asszó közben Plank Máté combjába beleállt ellenfele eltört fegyverének markolata, a pengéje pedig szilánkokra tört.

A sérültet mentő vitte el, és bár egy órás szünet után a verseny végül folytatódott, többen vissza akartak lépni. Köztük Rajkai Boldizsár is, de edzője végül rábeszélte a folytatásra, és a fiatal versenyző meg is nyerte a viadalt.

Sőt, nemcsak megnyerte, hanem nem mindennapi gesztust gyakorolva az aranyérmet a súlyosan megsérült Plank Máténak ajánlotta fel, és a kórházban meglátogatva, át is adta neki.

“Nagyon meglepődött, amikor meglátott – mondta Rajkai Boldizsár az utanpotlassport.hu-nak. – Az érmet először el sem akarta fogadni, de mondtam neki, hogy ez csak kölcsönérem. Jövőre, amikor megnyeri a serdülőt, várom vissza. Mondta is: mindent belead, hogy törlesszen.”

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.