Kiemelt hírek

Sokk: kiütötték Ronda Rousey-t

2015. november 15. | szerző SzlobMil | MMA

Holly Holm már a szabadedzéseken is sokkal lazább és higgadtabb volt, mint Rousey nem is beszélve a mérlegelésről (erről majd később). Lehet, hogy pont emiatt történhetett meg Melbourne-ben az, ami eddig szint elképzelhetetlen volt: Ronda Rousey vereséget szenvedett. Holly Holm szinte bohócot csinált belőle, és kemény ütésekkel, valamint egy brutális fejrúgással kórházba küldte őt.

MELBOURNE, AUSTRALIA - NOVEMBER 15: Ronda Rousey of the United States (R) and Holly Holm of the United States compete in their UFC women's bantamweight championship bout during the UFC 193 event at Etihad Stadium on November 15, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Quinn Rooney/Getty Images)

Fotó: Quinn Rooney

Lehetne arról vitatkozni, hogy mi volt az ökölvívás történelmének legnagyobb meglepetése (hogy Corrie Sanders kiütötte Vladimir Klicskót? Vagy hogy Hasim Rahman kiütötte Lennow Lewist?), de az biztos, hogy az MMA világát soha semmi nem sokkolta még le ennyire, mint a Rousey – Holm találkozó végkimenetele. Ráadásul nem csak az internet, vagy a tévékészülék előtt ülő emberek álla akadt ki, de a Melbourne-ben, az UFC 193. rendezvényén jelenlévő rekordlétszámú közönségé is.

De ne szaladjunk még ennyire előre. Már a bajnoki címmeccset megelőző órákban, a mérlegelésen is (f)elszabadultak az indulatok – nem tudni, miért, de miután Rousey hozta a súlyát, szinte azonnal nekirontott Holmnak, aki ököllel távolította el maga elől a bajnokot. A történéseket már majdnem 3 millióan nézték meg a youtube-on:

Nyilvánvaló volt, hogy Rousey frusztráltsága a meccs napjára sem enyhült: amikor a ketrec közepére rendelték őket, Ronda nem érintette össze kesztyűjét Holméval, pedig a kihívó sportszerűen odanyújtotta ökleit neki. Holm (10-0), a korábbi világbajnok ökölvívó szinte esélyt sem adott a korábban megérinthetetlen Rousey-nak, aki bár a találkozó java részét a ketrec közepén, vagyis domináns pozícióban töltötte, egyáltalán nem tudta érvényesíteni saját stílusát. Látszólag nem is akarta: agresszíven menetelt előre, szinte kergette a ketrecben Holm-ot. Magabiztosan odaállt elé, szinte meg sem próbálta levinni őt a földre –ezzel valószínűleg azt akarta bizonyítani, hogy képes felvenni a kesztyűt egy profi bokszolóval.

big

Holm ezzel szemben fantasztikusan mozgott, és pontos találatokkal bombázta Rousey arcát, az ütések után pedig rúgott egyet, amivel távol tudta tartani magától a bajnokot. Amikor a menet közepén Rousey egy brutálisan erős könyököst kapott fejre, megpróbált taktikát váltani. Rousey első földreviteli kísérlete sikeres volt ugyan, de Holm talpra tudott állni, és folytatódott az, ami a menet elején elkezdődött. Egyenes ütéseivel megelőzte Rouseyt, rúgásaival pedig távol tartotta magától, megelőzve így a letámadásokat. Ronda mindent hibát elkövetett, amit egy bokszoló ellen el lehet követni. Fejmozgása alig volt, állát magasan tartotta, kezeit pedig túl alacsonyan. Holm egyre nagyobb találatokat vitt be ököllel, Rousey arca pedig egyre dagadtabb lett. Az első menet végén a bajnok már kapkodta a levegőt – így eddig még soha nem láthattuk a bajnokot.

Ez volt az első menet, amit Ronda Rousey karrierje során elvesztett. 

A második menetben Holm tovább rombolta a korábbi judós olimpikont, aki az 59. másodpercben egy ütésnek köszönhetően térdre rogyasztott, majd egy brutális fejrúgás után eszméletlenül terült el a földön. Holm még pár ütéssel megsorozta a földön fekvő Rousey-t, majd Herb Dean beszüntette a mérkőzést. Ronda saját lábain hagyta el a helyszínt, de kórházba szállították, mert szétnyílt a szája. Holly Holm pedig sírva ünnepelte újabb világbajnoki övét.

A mérkőzést teljes egészében itt lehet végignézni.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.