Kiemelt hírek

SmartGUARD az Egyesült Államokban avagy A paradicsom meghódítása

2014. február 1. | szerző akadmin | Kyusho

Hasznos és tartalmas körutat tett az Egyesült Államok harcművészeti szempontból talán legsokszínűbb államában Hanshi Szénási Zsolt (8. DAN), az Európai Kyusho Akadémia (EKA) szakmai igazgatója, a SmartGUARD rendszerének megalkotója és Gubacsi Attila (3. DAN) EKA instruktor. A floridai edzők örömmel fogadták a hazai szakembereket – sportdiplomáciai megbeszélések, látványos bemutatók és kimerítő edzések szerepeltek a repertoárban.

 

„Élj félelem nélkül, és nézz szembe a kihívásokkal!
Légy bátor, és hidd, hogy Isten szeret Téged!
Mindig az igazat mondd, mégha az életedbe is kerül!
Védd a védtelent, ne tégy rosszat!”
 
Súlyos mondatok és megszívlelendő életvezetési tanácsok… – Sensei Robert Duzoglou (10. DAN) saját harcművészeti stílusának, az RDCA-nak harcosai kiáltják ezeket a mondatokat eskütételük közben, miután felkötik a fekete öveiket…
 

Szénási Zsolt, Robert Duzoglou és Dr. Gubacsi Attila

Varázslatos utazás
 
A spanyol és görög felmenőktől származó Robert Duzoglou Sensei New York-ban kezdett el harcművészetekkel foglalkozni, hogy később a különböző stílusok elegyítésével egy sajátos, a fizikai állóképességnek és az elme pallérozásának egyaránt helyet adó önálló harcművészeti irányzatot alapítson 1997-ben, a Miamitól nem messze lévő Key Biscayne-n.
„Aki elkezdi az edzéseket, egy egészen varázslatos utazási élmény részese lehet. Egy utazásé, ami felébreszti az emberben szunnyadó potenciált, majd végül egy teljesen új valakit farag belőlünk. Olyasvalakit, aki tele lesz energiával, magabiztossággal és fegyelemmel” – fogalmazott az alapító a vendégeknek.
 

Egy feketeöves kiválóságával…
 
Jelen pillanatban a stílus központi edzőtermében kétszáz gyermek tanulja az önvédelem fortélyait, és lesi el azokat a mozdulatokat, amelyeket a nagyobbak és a rangfokozatban előrébb járó több tucatnyi mester már magabiztosan gyakorol.
 
A RDCA oktatói jelen pillanatban az MMA-ra koncentrálnak; az egyszerű és hatékony technikákban hisznek. A dojóban a kezdők és a haladók egyaránt megismerkednek az álló- és földharc elemeivel, de a képzésben kiemelt helyet kap az erőnlét fokozása, valamint a harcművészeti filozófia, a bushido megismerése is. Ennek egyik leglényegesebb eleme a fegyelem – aki csak egyszer is jár Robert Duzoglou edzésén, nem vonja kétségbe, hogy a több száz tanonc pontosan ismeri a szamurájok kódexét.
 
„Sokat dolgozunk, és még napjainkban, közel két évtizeddel az alapítás után sem állt le az önfejlesztés végtelennek tűnő folyamata” – mondja Robert Sensei, aki szerint az élet eseményeivel bátran, nagy fegyelemmel, egy feketeöves kiválóságával kell szembenézni.
 

Modernkori gladiátorok
 
Boca Ratonban szintén nagymúltú és kivételesen eredményes csapat előtt mutatkozott be a SmartGuard. Az MMA Spartan Fitness menedzsere, James Frank és a klub MMA szakági vezetője, Sensei Paul Danos (6. DAN) kíséretében a magyar küldöttség az American Top Team Sunrise vendége volt. 
 
Az American Top Team (ATT) gyakorlatilag egy gladiátorképző: a szakemberek azzal foglalkoznak, hogy minél magasabb szintű „kiképzésben” részesítsék az MMA-harcosokat.
 
Az American Top Team Floridából több mint hatvan küzdősport akadémiára jutott már el; az brand alatt 31 államban és három országban oktatnak; a számok folyamatosan nőnek. Az ATT eddig több mint száz professzionális bajnokot képzett ki világszerte: a legnagyobb MMA szervezetek (UFC, WEC, Strikeforce, Bellator, PRIDE, K-1, DREAMS, Sengoku) köszönheti meg a szakemberek munkáját.
 
„Az iszonyatos tudást, amivel egy profi MMA csapat rendelkezik, az ATT-ben egy az egyben átadják a tanítványoknak. Szinte valemennyi csapattag jeleskedik az MMA, a BJJ, a kick-boksz, a muay thai, a birkózás és a boksz edzésmódszereiben” – kommentálta a látottakat a helyszínen Paul Danos.
 
Ezek után talán már nem is meglepő, hogy Végh Attila, „Pumukli” edzőjével is összefutottak a magyar harcművészek. A kézfogás megvolt, a „törtmagyaros” üdvözlés megvolt, a bemutató pedig legalább annyi újdonságot mutatott a vendéglátóknak, mint az ATT a vendégeknek.
 

Mindenki akarja 
Szénási Zsolt EKA Kyusho és SmartGUARD bemutatóit és tanításait Sensei Robert Duzoglou és az American Top Team ketrecharcos elitcsapata teljes körű elismeréssel, illetve új, meggyőző, hatékony, használandó rendszerként fogadta. Mindenki a saját bőrén érezte és tapasztalta a különleges módszerek hatékonyságát. Az amerikai edzők és fighterek kinyilatkoztatták: rendszeres képzések révén szeretnék megtanulni a bemutatott technikákat, és a tudásanyagot saját képzési rendszerükbe is be akarják építeni.
 
 

Comments

comments