Kiemelt hírek

Sikeres volt a Nyílt Shito-ryu Világkupa

2014. december 10. | szerző SzlobMil | Karate

Felülmúlták a várakozásokat a december első hétvégéjén, Budaörsön megrendezett Nyílt Shito-ryu Világkupa és a hozzá kapcsolódó rendezvények. A shito-ryu karate stílus rangos versenyén tíz ország 550 versenyzője lépett tatamira, a szemináriumokra is több százan voltak kíváncsiak, a Hayashi-ha Shito-ryus danvizsgán pedig négy országból húszan vettek részt – írja a karate.hu.

shitovkusalany

A világkupán komoly mezőnyt és színvonalas küzdelmeket láthatott a közönség, amely gyakorlatilag megtöltötte a Budaörsi Városi Sportcsarnokot december 6-án. A résztvevők között voltak, akik távoli helyekről – például az Egyesült Államokból vagy Indiából – érkeztek hazánkba.

A verseny megnyitó ünnepségén felszólalt a verseny fővédnöke, Simicskó István sportért felelős államtitkár, aki beszédében egyebek mellett megemlítette, hogy két gyermeke is karatézik. Az elismerések átadása során Simicskót a magyar karate támogatásáért tiszteletbeli 5. DAN fokozattal jutalmazta Hanshi Julius Thiry, a Nemzetközi Hayashi-ha Shito-ryu Szövetség magyar származású elnöke.

shitosimicsko

A férfi felnőtt katát Nagy Botond nyerte, a hetvenöt kilósok mezőnyében az idei egyetemi vb-bronzérmes Virág András volt a legjobb, a nehézsúlyúak mezőnyében a korábbi korosztályos Eb-harmadik Földesi Csaba szerezte meg az aranyérmet, míg a nyílt kategóriában Koburger Soma állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A nőknél a hatvan kilogramm alattiak küzdelmeiben Bánházi Zsófia, a pluszosok között az egy hónappal ezelőtti brémai WKF vb-n ötödik Bartha Nikola diadalmaskodott, míg a nyílt kategóriát a kadet korosztályban világ- és Európa-bajnok Boussebaa Aicha nyerte.

A Nyílt Shito-ryu Világkupa eredményei letölthetők innen.

Seiji Nishimura

Seiji Nishimura

A versenyt megelőző kata és kumite szemináriumok jó hangulatban és jelentős létszámú érdeklődő részvételével teltek. Az edzéseket a világbajnok japán Seiji Nishimura, a sokszoros vb-érmes amerikai Katherine Jones-Thiry, a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám, valamint Hanshi Julius Thiry tartották.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.