Kiemelt hírek

Shotokanosok edzőtáboroztak Békéscsabán

2016. november 9. | szerző SzlobMil | Karate

Békéscsabán tartották meg az amerikai AJKA (American JKA Karate Association) magyarországi szervezetének edzőtáborát, amelyen az ország minden részéből érkeztek karatékák. A nagyfokú érdeklődés nem volt véletlen, hiszen a szervezet alapítója, Sensei Sáfár László (9. DAN) shotokan karate nagymester, nemzetközi főinstruktor, egyben a magyarországi szervezet szakmai vezetőjének edzései mindig hoznak magukkal valamilyen különlegességet.

shoto-fightermagazin

A házigazda, a Békéscsabai Lakótelepi SE Shotokan karate szakosztálya Farkas András (6. DAN) vezetésével mindent megtett azért, hogy a rendezvényre kellemes emlékekkel gondoljon vissza minden egyes résztvevő.

A mostani táborban a megszokottnak mondható gyakorlatok mellett kiemelkedő szerepet kapott a helyes légzéstechnika, illetve annak alkalmazása, mely az oktatás rendkívül magas szintjét jelenti.

A hétvége programjába három tartalmas és izzasztó edzés fért be, ami a shotokan karate alapjain kívül a helyes légzéstechnika jelentőségével és oktatásával foglalkozott fókuszáltan. A tábor sikerességét az is mutatja, hogy a tervek szerint a jövőben minden ősszel megrendezésre kerül a békéscsabai A.J.K.A. országos tábor!

14938172_1128015090585163_6593118674333829023_n

Az edzés megkezdése előtt Shihan Gregor László (6. DAN), a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Az AJKA szervezet tekintélyes és értékes helyet tölt be a megye harcművész életében, hiszen Gyulán és Békéscsabán is működik klub – Gyulán Torma György (6. DAN) irányítja a szakmai munkát.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.