Kiemelt hírek

Rousey: “Bármelyik férfit megverem a súlycsoportomban”

2015. március 8. | szerző SzlobMil | Nemek háborúja

Mivel Ronda Rousey a női MMA harcosokon úgy hatol át, mint forró kés a vajon, a legtöbben úgy hiszik: a veretlen harcosnak a férfiak között kellene megmérettetnie magát. Az UFC egyik szakkommentátora, Joe Rogan – aki nem mellesleg harcművész is – szerint Rousey meg tudná verni a férfiak felét a hatvanegy kilogrammos súlycsoportban. Ronda is hallotta ezeket a híreszteléseket, és ahelyett, hogy megcáfolta volna őket, rájuk erősített: szerinte bárki ellen lenne reális esélye. Persze van, aki kikéri magának ezt az állítást…

491978691.0

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

“Soha nem szoktam azt mondani, hogy valakit nem vagyok képes legyőzni. Nem hiszek abban, hogy az embernek korlátoznia kellene magát. Igen, a férfiakat is meg tudnám verni a súlycsoportomban. Bármelyikőjüket” – mondta a “nőfaló” Rousey.

Egy korábbi nyilatkozatában Ronda még azt is felvetette, hogy akár még a nehézsúlyú bajnokot, Cain Velasquez-t is meg tudná verni. A veretlen harmatsúlyú bajnok ennek ellenére viccesnek tartja azt, hogy a férfiakhoz kezdték őt hasonlítani:

“Egyáltalán nem bántó” – kezdett bele Rousey a Dan Patrick Showban. “Nem gondolom, hogy komolyan gondolják, ezért inkább bóknak veszem az egészet.”

Rousey számos alkalommal gyakorolt már férfi tréning partnerekkel, ami teljesen normális (ugye emlékeznek még vitaindítónkra a témában?), de nemrég napvilágot látott egy újabb felvétel. A videón egy fehér öves judós férfi nem akarta elhinni, hogy egy nő képes őt csak úgy eldobni. Nos, nem mindenkinek elég erős a képzelőereje, ezért nekik meg kell várniuk, hogy saját szemükkel, vagy testükkel éljék át az “élményt”:

Hogy a 28 éves “bombázó” mitől ennyire kiemelkedő a nők divíziójában, szerinte nem az ellenfelek hibája:

“Nem arról van szó, hogy nincs bennük meg valami. Ők életük viszonylag kései szakaszában döntöttek úgy, hogy harcosok lesznek. Az MMA előtt is volt életük, kialakult személyiségük, engem viszont már a kezdetektől a harcra neveltek.”

Eközben a rettentően férfias Ian McCall (brazil jiu jitsu-s) felháborodottan nyilatkozta nemrég, hogy szívesen felvenne egy judo gi-t, hogy a feje tetejére vágja az UFC királynőjét…

Forrás: MMAfighting.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.