Kiemelt hírek

Rory Macdonald “piszkosabb” MMA-t szeretne

2015. április 9. | szerző SzlobMil | MMA

Bár Rory Macdonald jámbor bárány módjára viselkedik (a ketrecen kívül), de aki ismeri, tudja, hogy harcra született, és kőkemény harcos módjára is éli az életét. Nemrég kijelentette: szeretné, ha az MMA szabályrendszerébe visszatérnének azok a piszkos trükkök (focirúgások, fejelések, stb.), amik egykoron megengedettek voltak. Ezen felül azt is javasolja a “törvényhozóknak”, hogy növeljék meg a menetek idejét.

rory

Rory MacDonald szeretett volna felhasználni még tíz percet Robbie Lawler ellen az UFC 167-ben két éve, hiszen kettejük összecsapásának végeredményét nem kiütés, vagy szub, hanem bírói döntés határozta meg. Rory szerint a rendelkezésére álló 15 perc (és három menet) túl kevésnek bizonyult, ezért kapott ki megosztott pontozással. Meggyőződése továbbá, hogy idővel maga alá gyűrte volna a fekete öves karatést.

Macdonaldnak hamarosan megadatik a lehetőség, hogy több időt tölthessen el Lawler-rel a ketrecben, hiszen Robbie most már az UFC váltósúlyú bajnokaként szemez majd vele, ezért a meccset öt menetre tervezték. Ez valóságos zene Rory füleinek:

“Mindig is szerettem a hosszabb harcokat, és utálom a pontozókra bízni a döntést. Szerintem ezen a magas szinten több idő szükséges a meccsekhez tizenöt percnél.” – árulta el Rory az MMAFighting.com-nak.

rory-macdonald

Rory imád játszadozni az idővel, és ha visszapörgethetné a vaskerekeket, akkor inkább abban a korban harcolna, amikor az UFC-ben kevesebb szabály és több idő volt, mint manapság.

“Ötleteim nem tetszenének a közönségnek, mert idővel a harcosok elfáradnak, és ez meg is látszik rajtuk. Én a tiszta harcot szeretem: térdeléseket a földön fekve, fejeléseket, stb. Szerintem ezen technikák miatt veszélyes igazán az emberi test. Mindannyian láthattuk Mark Colemant a kezdetek kezdetén, hogy mennyi kellemetlenséget okozott ellenfeleinek a fejeléseivel guard pozícióból. Ha bevezetnék az ötletemet, akkor az merőben megváltoztatná a modern MMA-t, beleértve a guard pozíciót is. Azok is előnyben lennének, akik az ellenfél felett állnának, mert rúghatnák őket felülről.”

Az is lehet, hogy a Rory által felvezetett “újítások” miatt a nézők elpártolnának az MMA-tól, és a sport visszaesne régi, nem éppen tündöklő fényéhez. Ha ezt a többiek is így látják, akkor sajnos Rorynak meg kell ígérnie, hogy nem alkalmazza a (most még) tiltott technikákat Robbie ellen július 11-én.

A mostani MMA szabályrendszerét egyébként 2001-ben dolgozták ki, de fekvő embereket fejbe térdelni elég régen, még az UFC 4-ben (1994) lehetett.

Forrás: MMAmania.com 

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Cro Cop: “Túl durva az MMA” Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.