Kiemelt hírek

Rendőri túlkapás áldozata lehetett Dave Herman, de a neje résen volt

2015. január 23. | szerző SzlobMil | Bűn

Dave Herman (22-6 MMA), az UFC (Ultimate Fighting Championship) egyik veterán harcosa a minap összetűzésbe került a rendőrökkel, akik elkezdték üldözték őt és feleségét, Madeleinét. Amikor egy benzinkútnál végül megálltak, az első jelentések szerint a férfi agresszív magatartást tanúsított a rend őreivel szemben, akik ezért sokkolóval taglózták le a nehézsúlyú versenyzőt. Felesége alaposan rácáfolt ezekre az állításokra, ráadásul videóra is rögzítette az eseményeket, amik ezáltal tagadhatatlanná váltak.

A YouTube-on látható felvétel arról tanúskodik, hogy Herman egyáltalán nem volt agresszív, csak szerette volna tudni, hogy mit követett el azért, amiért elkezdték őt üldözni. Bár a rendőrök figyelmeztették a “békés harcost”, hogy ha nem engedelmeskedik, sokkolót fognak használni, de Dave továbbra sem értette, miért tartóztatják fel.

Madeleine a videóban elmondja, hogy gondjuk akadt autójukkal, ezért csak civilizált terepen szerettek volna leállni vele, hiszen velük volt babájuk is. Az egyik pillanatban egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a rendőrök elkezdték követni őket, de ők csak 3-4 kilométer múlva húzódtak félre egy benzinkútnál. A házaspár a kisbaba jelenléte miatt szerint nem szerette volna, ha állig felfegyverzett emberek közelítik meg autójukat, Herman ezért szállt ki a járműből, hogy beszéljen a rendőrökkel. 

Madeleine akkor kezdett el videózni, amikor a rendőrök pisztolyt rántottak férjére. Miután a férfit “lefegyverezték”, a nő fogalmazása szerint “túszként tartották fogva őt és a fiát a jéghideg autóban, nyitott ajtókkal és ablakokkal. Az incidens után férjét őrizetbe vették, és azóta sem engedték ki.

A rendőrök ezzel szemben mást állítanak: szerintük Herman agresszív magatartással közelítette meg őket, de azóta letörölték a jelentést a Facebook-ról. A mixedmartialarts.com szerencsére megörökítette a jelentés szövegét, ami elolvasható az oldalon.

Herman felesége segítséget kért az emberektől, mert azt szeretné, hogy férjét mielőbb engedjék szabadon, és hogy a rendőrök bűnhődjenek meg azért, amit tettek velük, és amiért rontottak férje jó hírnevén. A videó hatására sokan még arra is hajlandóak voltak, hogy pénzt küldjenek Herman családjának. 

Forrás: MMAfighting.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.