Kiemelt hírek

Remeklő Ungvári fivérek: arany és ezüst Chiléből

2015. március 10. | szerző SzlobMil | Judo

Remekül szerepeltek az Ungvári testvérek a chilei olimpiai kvalifikációs viadalon: Ungvári Miklós arany-, Ungvári Attila pedig ezüstérmet szerzett! A dél-amerikai versenyen harminc ország csaknem kétszáz judósa lépett tatamira – olvastuk a judoinfo.hu weboldalán

ne

Ungvári Miklós (balról a 2.) tiszteletére Chilében szólt a Himnusz

A legnépesebb súlycsoportban, a hetvenhárom kilogrammosok között első kiemeltként induló Ungvári Miklós az első körben erőnyerő volt, majd az amerikai Akiyama ellen ipponnal nyitott, kevesebb mint két percnyi küzdelem után. A negyeddöntőben a Brit Nemzetközösségi Játékok győztese, a brit Daniel Williams – aki végül a harmadik helyet szerezte meg – következett, de Miklós kevesebb intést kapott a küzdelem során, ezért ő jutott tovább.

A 2012-ben, Madridban Világkupa-győztes spanyol Javier Ramirez elleni párharc – bár az ellenfél két intéssel is vezetett, ez mit sem számított, hiszen a harmadik percben ellene is ippont ért el a Közgép-Ceglédi VSE harmincnégy éves klasszisa.

A döntő még három percig sem tartott, pedig az ellenfél az Európa-bajnok orosz Alim Gadanov volt, akivel már sok nagy csatát vívott Bíró Tamás tanítványa. Gadanov 2:16-nál kapitulált, így Ungvári Miklós megszerezte az aranyérmet. Ez volt pályafutásának harmincharmadik érme a Nemzetközi Judo Szövetség sorozatából, egyben a nyolcadik arany, amellyel Miklós megerősítette pozícióját az olimpiai kvalifikációs versenyben.

ungvaria2014jeju

Ungvári Attila (kékben) ezüstérmet szerzett Santiagóban

Miklós öccse és klubtársa is maradandót alkotott: Attila vasárnap hasonló harci szellemmel lépett tatamira a chilei fővárosban, mint bátyja. Az első kanyarban a hazaiak reménységét, Dassorit intézte el ipponnal, majd a finn Virta került el az útból, ugyancsak könnyedén, ipponnal.

Az elődöntő izgalmasan alakult: a Pán-amerikai Bajnokság hétszeres érmese, a rutinos argentin Emmanuel Lucenti nehezen adta meg magát. Attila ugyanolyan szoros mérkőzést vívott, mint Miklós Daniel Williams ellen: itt is az intések száma győzött, így Ungvári Attila jutott be a fináléba.

A döntőben a Brit Nemzetközösségi Játékok győztese, a brit Owen Livesey volt az ellenfél. A ceglédi judós vazarival vezetett, ám fél perccel a vége előtt Livesey fordítani tudott. Ungvári Attila pályafutásának tizenharmadik Világkupa-érmét szerezte meg, és ő is javított az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

A neheze azonban még hátra van: az első kvalifikációs év a bakui Európa-bajnoksággal véget ér, s május elején kezdődik a második év, amelyben már minden pont duplán számít majd…

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.