Kiemelt hírek

Remek magyar szereplés az I. Hapkido Európa-bajnokságon

2013. február 19. | szerző akadmin | Hapkido

A hódmezővásárhelyi Hwarang-Do Sportegyesület tizenhat érmet hozott a horvát fővárosból.

 

Február 15-16. között Zágrábban rendezték az I. Hapkido Európa-bajnokságot. Az Európai Hapkido Szervezet (EHU) és a Horvát Hapkido Szövetség szervezőbizottsága rendezésében mindegyik stílusban, az összes korcsoportnak meghirdették a bajnokságot.
A kontinenstornán Magyarországot a hódmezővásárhelyi Hwarang-Do Sportegyesület  képvisete Kopasz Attila 3.Dan  EHU Hungary Instruktor vezetésével. A csapat a következő összeállításban utazott a horvát fővárosba: Csernák Attila, Dobó Anita, Sztoján Péter, Lengyel Alex, Mihály Marcell, Illés Gábor, Domján József, Törőcsik András József
Kopasz Attila 8-17 éves versenyzőkből állította össze a csapatot, akik számára különösen fontos tapasztalatszerzési lehetőség volt az elmúlt hétvége, hiszen hapkidoban ez volt az első Európa-bajnokságuk. A megmérettetést megelőző két hónapos intenzív felkészülés után az elsődleges cél a versenyrutin és tapasztalatszerzés volt.
Az Európa-bajnokság fővédnöke Dr. Ivo Josipovic a Horvát Köztársaság elnöke volt, aki a helyszínen tekintette meg a versenyeket. A köztársasági elnök a  csapatok vezetőit,  – így Kopasz Attilát is – személyesen fogadta rezidenciáján. A fogadás részeként a  miniszterelnök és a hapkido sportvezetők eszmecserét folytattak a sportág európai helyzetéről, jövőjéről.

 

A versenyen tizenegy ország: Horvátország, Magyarország, Bosznia, Szerbia, Macedónia, Szlovénia, Írország, Spanyolország, Anglia, Németország és Oroszország vett részt.
Szombaton show műsorokkal kezdődött az Európa-bajnokság, amelyen küzdelem, önvédelem, eséstechnika, rúgástechnika, töréstechnika, bemutató show kategóriákban mutatták meg tudásukat a sportolók. A versenyen nem voltak üres kategóriák, a bírók a kategóriák összevonásával tették még erősebbé a mezőnyt, továbbá  a harmadik helyezések nem megosztott voltak, hanem a bronzérmekért is külön folytak a harcok.

A Hwarangdo Se. versenyzői várakozáson felül teljesítettek és remek teljesítménnyel hat arany-, két ezüst- és hat bronzérmet szereztek az egyéni versenyekben. Junior csapatunk egy 2., míg kadetjeink 3. helyezést tettek hozzá a nagyszerű eredménylistánkhoz.

I. Hapkido Európa-bajnokság – eredmények
Európa-bajnokok: 
Dobó Anita  rúgástechnika junior
Domján József  rúgástechnika Younger Cadets
Lengyel Alex rúgástechnika Junior
Illés Gábor  küzdelem Younger Cadets -30 Kg
Törőcsik András  küzdelem Cadets -37 Kg
Dobó Anita   önvédelem Junior
Európa-bajnoki ezüstérmesek: 
Lengyel Alex  önvédelem Junior
Domján József  küzdelem Younger Cadets -27 Kg
Európa-bajnoki bronzérmesek: 
Dobó Anita küzdelem -55 kg
Csernák Attila  rúgástechnika Senior
Domján József  eséstechnika Younger Cadets
Domján József  önvédelem Younger Cadets
Domján József  hosszúsági eséstechnika Younger Cadets
Töröcsik András eséstechnika
Csapateredmények: 
                Junior     II. helyezés
               Cadets   III. helyezés

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.