Kiemelt hírek

Rédli András aranyérmes vívásban

2014. június 16. | szerző SzlobMil | Vívás

Rédli András a strasbourgi vívó Európa-bajnokság nyitónapján, a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében hihetetlen izgalmak után bejutott az esti döntőbe, ahol aranyérmet nyert! Ezzel négy év után nyert aranyat Eb-n a magyar vívó-válogatott – számolt be a hírről büszkén a hunfencing.hu.

redlierem

András levetkőzte a tőle megszokott bekkelős stílust, a nyolcaddöntőben a magyar már 7:4-re is elhúzott, amit mestere, a fegyvernem vezetőedzője, Udvarhelyi Gábor „bizarr”-ként jellemezte. A támadó stílusnak azonban megvannak a maga hátrányai: az orosz ellenfél nem sokkal később már 8:7-re vezetett. A “hirtelen halál” mindig a legizgalmasabb – itt már mindkét fél óvatosan küzdött, a csendet András törte meg, egy tökéletes találattal. Így került be nyolc közé, ahonnan eddig soha nem sikerült tovább jutnia.

A következő mérkőzés is a hosszabbításban dőlt el. A verseny pikantériája, hogy a tavalyi Eb-n, András a nyolcaddöntőben Szuhov ellen vívott, és egy tussal nyert a magyar – ahogy most is. Az éremért pedig Robeiri volt ellenfél – most is. Akkor a francia nyert egy tussal. Most szerencsére máshogy alakult a helyzet. Egyedi védekező stílusát folytatva András élete eddigi legnagyobb egyéni sikerét érte el: érmet nyert az Európa-bajnokságon!

Hihetetlenül izgalmas mérkőzések vezettek el a döntőig, ahol a korábbi olasz egyéni világbajnok, Pizzo állt Rédli útjába. A döntőben a védekező stílus ismét győzött a támadó ellen: négy hosszú esztendő után nyert Eb-aranyat a magyar vívósport!

Rédli fináléja 2:41:00-tól megtekinthető:

GRATULÁLUNK!

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Vívó-Eb: a nők két hellyel lettek jobbak, mint a férfiak Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.