Kiemelt hírek

Patthelyzet és dráma az UFC-nél: elmaradhat 2015 legjobban várt mérkőzése

2015. június 24. | szerző SzlobMil | Egészség

Az UFC mindent megtett azért, hogy a lehető legprofibb módon fel legyen vezetve a Conor McGregor vs. Jose Aldo összecsapás. Sajnos még ez sem volt elég: a sors kedden közbeszólt. Aldo az egyik edzésen eltörte a bordáját, ami két héten belül (a meccs időpontjáig) biztosan nem gyógyul be, és a regeneráció időszakában a sztár még csak edzeni sem tud majd.

JoseAldoConorMcGregor.0.0

Az UFC első, és egyben egyetlen pehelysúlyú bajnoka július 11-én lépett volna be a ketrecbe elsőrangú kihívójával, Conor McGregorral szemben. Úgy tűnik,hogy ez a forgatókönyv nem jön létre, ha Aldo sérülése miatt el kell halasztani a mérkőzést.

Ez azonban egyelőre még nem biztos.A két harcművészeti stílusban (BJJ, luta livre) is fekete öves mestert megrázták az események ugyan – mind fizikailag, mind lelkileg –, de továbbra is azt tervezi, hogy megvédi a címét:

“Aldo sírt. Nagyon szeretné ezt a meccset, mert rengeteg munka fekszik az előkészületekben.” – árulta el Andre Pederneiras vezetőedző a Combate-nek. “Vele voltam egész délután. Rettenetesen sajnálja az egészet, szinte megszakadt a szíve. Ennek ellenére még mindig akarja ezt a meccset, annak ellenére is, hogy szörnyű fájdalmak kínozzák. Meg kell várnunk a tesztek eredményeit.”

Jose_Aldo-10.0.0

Az MMAFighting.com kiderítette, hogy Aldo egy veretlen könnyűsúlyú harcossal, Alcides Nunessel (5-0) edzett, amikor bekövetkezett a baleset. Az orvosok csütörtök reggel döntik el, hogy Aldo harcolhat-e július 11-én, vagy sem.

“Ha bebizonyosodik, hogy valóban eltört Aldo bordája, akkor abba kell hagynia az edzéseket, és három-négy hétig szinte semmit sem csinálhat, amíg be nem gyógyul a csont. Amikor újra egészséges lesz, úgy kell edzenie, hogy közben vigyáz a bordájára, nehogy megint megsérüljön. Csak ez után kezdhet el edzeni újra, és három hónapra lesz szüksége, hogy utolérje saját magát. Úgy hiszem, hogy a címvédésre október előtt nem kerülhet sor.” – mondta szomorúan az edző.

Forrás: MMAFighting.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.