Kiemelt hírek

Parasport: Öt érem a vívó világkupáról

2014. január 21. | szerző akadmin | Vívás

A németországi Malchow-ban rendezett versenyen egy arany- illetve két-két ezüst-és bronzéremmel zártak a mieink.

Parádésan szerepeltek női tőrözőink a németországi Malchow-ban zajló vívó Világkupa-versenyen: szombaton Krajnyák Zsuzsanna aranyérmes lett, Hajmási Éva (a képen) a harmadik helyen végzett! Kitett magáért Mató Gyula is, aki a párbajtőrözők között hetedik lett.


 
Krajnyák Zsuzsanna és Hajmási Éva is három győzelemmel és egy vereséggel zárta a selejtezőket, így mindketten a második helyen jutottak tovább. A nyolcaddöntőben magabiztosan nyertek, Krajnyák Zsuzsanna az olasz Marcekka Librizzi ellen győzött 15-2-re, Hajmási Éva a brazil Monica Santost múlta felül 15-4-re. A negyeddöntőben már nagy nevek vártak a mieinkre, Krajnyák Zsuzsanna az orosz Jefimovát győzte le 15-10-re, Hajmási Éva az olasz Loredana Trigiliát múlta felül 15-11-re. Az elődöntőben Krajnyák Zsuzsanna az orosz Jevgenyija Szicsevánál bizonyult jobbnak 15-10-re, Hajmási Éva nagy csatában a francia Delphine Bernardtól szenvedett 15-11-es vereséget és bronzérmes lett. A fináléban Krajnyák Zsuzsanna esélyt sem hagyott francia riválisának, és magabiztosan nyert 15-7-re.
 
A párbajtőrözőknél Mató Gyula három győzelemmel és egy vereséggel zárta a selejtezőket, a nyolcaddöntőben 15-4-re nyert a német Dmitrij Rout ellen, a négy közé jutásért viszont óriási csatában 15-12-es vereséget szenvedett a későbbi aranyérmes orosz Roman Fegyajevtől.
Vasárnap a női kardozók versenyében Hajmási Éva, a férfi tőrözőknél Osváth Richárd képviseli a magyar színeket.

A vasárnapi záró napon egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a mieink. Osváth Richárd tőrben lett második, míg Hajmási Éva a harmadik helyet szerezte meg a kardozók versengésében.


 
Osváth Richárd imponáló teljesítménnyel, öt győzelemmel zárta a selejtezőket, és az egész mezőnyből a legjobb mutatóval került a főtáblára. A nyolcaddöntőben magabiztosan múlta felül 15-1-re a grúz Alika Gitolendát, és a folytatásban is remekelt. A negyeddöntőben 15-6-ra nyert a fehérorosz Martyn Kavalena ellen, az elődöntőben 15-7-re bizonyult jobbnak a francia Ludovic Lemoine-nál. A döntő drámai csatát, rendkívüli izgalmakat hozott, a végén egyetlen tus döntött, az orosz  Artur Juszupov 15-14-re nyert vívónk ellen.

A női kardozóknál Hajmási Éva a selejtezőben elért négy győzelmének és egy vereségének köszönhetően azonnal az elődöntőbe került, ahol 15-7-re kikapott az olasz Loredana Trigiliától, és ezzel bronzérmes lett.

A mieink fantasztikusan kezdték 2014-et, hiszen az új szakvezető, Kovács Tamás irányításával egy arany- illetve két-két ezüst-és bronzéremmel zárták az év első Világkupa-versenyét.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.