Kiemelt hírek

Összejöhet a Mayweather Vs. McGregor superfight

2016. május 17. | szerző SzlobMil | Ezzel mit kezdjünk?

Már lassan évek óta folyik Floyd és Conor egymás közötti verbális harca, és bár első hangzásra szürreálisnak tűnik, bizonyos jelek arra utalnak, hogy a két világbajnok non-verbális harca is összejöhet.

fightermagazin-montazs-mayconor

A Conor által posztolt poszter

Azok a bizonyos jelek:

  • Conor McGregor közzétett egy képet az interneten, melyen ő, és Mayweather néznek farkasszemet
  • McGregor elkezdett nagyon komolyan rákészülni a bokszra: nemrég sparringolt a korábbi IBO bokszvilágbajnokkal, Chris van Heerdennel
  • Dana White azt mondta Mayweathernek, hogy ha szeretne Conorral bokszolni, akkor hívja fel őt, és leszervezi
  • Floyd kijelentette, hogy csak és kizárólag Conor ellen térne vissza
fightermagazin-conorboksz

McGregor és Chris van Heerden, a közös sparring után

Bár Mayweather még nem hívta fel White-ot, nemrég azt nyilatkozta, hogy szerinte összejön a Conor elleni mérkőzésük:

“Csak és kizárólag McGregor ellen térnék vissza. Senki más nem érdekel. Szerintem zseniális ez a párosítás. Egy fighter csapna össze egy MMA fighterrel, ráadásul az egyik legjobb MMA fighterrel a világon. Conor erős srác, megnéztem a meccseit, és gyorsabb, mint gondoltam, ezért semmiképp sem szabad őt lenéznem. Biztos vagyok benne, hogy össze tudjuk hozni a meccset, és azt is lefogadom, hogy Conor kihozza majd belőlem a maximumot.” – mondta Floyd egy friss interjúban.

fightermagazin-conorfloyd

Statisztika: Conor magasabb, fiatalabb, erősebb, Floyd jobban tud védekezni (és ami nem látszik a képen: sokkal jobban bokszol).

Nem tudni, hogy milyen szabályrendszerben kerülhetne sor az évszázad találkozójára. A legfőbb probléma az, hogy McGregort szerződés köti az UFC-hez, tehát a meccsnek a promóción belül kellene megtörténnie, jogilag bármi más szabályszegésnek minősül. Mayweather viszont biztos nem fog MMA-zni. Konkrét terv tehát sajnos (még) nincs, de Mayweather már komolyan szervezkedik:

“Biztosan kitalálunk valamit, hogy összehozzuk a meccset. Szerintem minden rekordot megdöntene nézettségben, ezért a csapatommal már a mérkőzés lehetséges időpontjain gondolkodunk.”

A superfight, amivel mindenki csak nyerhet

Mayweather 100 millió dollár alatt nem bokszolna, ezért legalább ennyit kereshetne. Megdönthetné Rocky Marciano legendás, 49-0-s mérlegét (amit Pacquiao ellen állított be) egy elvileg könnyű ellenfél legyőzésével.

McGregor is nagyon sok pénzt szerezhetne, és ha esetleg kikapna, nem számítana semmit, mert ő egy teljesen más sportágban, az MMA-ban világsztár.

A rajongók lennének a legnagyobb nyertesek, hiszen valljuk be: még a Pacquiao – Mayweather sem volt annyira vonzó párosítás, mint a Conor McGregor – Floyd Mayweather.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.