Kiemelt hírek

Összefogtak, és megszületett a magyar Pankration Elit

2015. március 3. | szerző SzlobMil | MMA

Szoros együttműködési megállapodást kötött a Magyar FILA Grappling, a Pankráció Szakági Szövetség (MGPSZ) – a grappling, a pankráció és az MMA MOB által is elismert hivatalos szakági szövetsége –, a Magyar MMA Premium Liga, és az MMA Országos Küzdősport Szövetség a magyarországi amatőr MMA közös fejlesztése érdekében. Az UWW (FILA) 2015-ös szabálykönyve által a korábbi amatőr MMA sportág Pankration Elit néven szerepel.

plakát

Szintén szoros együttműködés jött létre a pankráció és a grappling tekintetében a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetséggel. A Zen Bu Kan Kempo „Pusztakezes VIADAL” elnevezésű szabályrendszere az UWW Pankration Traditional szabályrendszeréhez hasonlít; a “Gi VIADAL” pedig a Gi Grappling-gel rokon; míg a NoGI VIADAL a NOGI Grappling szabályrendszer megfelelője.

A fentebb nevezett szövetségek nyílt versenyein az MGPSZ tagegyesületeinek a sportolói teljes joggal vehetnek részt, és a partner szövetségek által meghirdetett versenyek – melyek az MGPSZ versenynaptárába is bekerülnek –, mind pontszerző versenyeknek felelnek meg az MGPSZ válogatott kerettagság elnyeréséhez.

“Az együttműködések értelmében a korábbi versenyzői éves MGPSZ versenyengedélyek (2.000Ft/fő) megvásárlási kötelezettsége így megszűnik, és az MGPSZ ezen bevételi forrása az egyes rendező szervezeteknek fizetendő eseti nevezési díjakba kerül majd beépítésre” – tudatta Papp Valér, MGPSZ elnök.

Forrás: Jurák Kata

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Szombaton ZBK Hungarian Open Budakalászon! Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.