Kiemelt hírek

Önvédelmi oktatás a nagyszalontai árvaházban

2014. július 8. | szerző SzlobMil | Goshin-ryu

Úgy néz ki, hogy nem csak Afrikában teszi jobbá az árvák életét a harcművészet – a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola kollektívája például már évek óta támogatja a Böjte Csaba atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai árvaházi otthonát. A segítség adományok, meghívások, személyes találkozások és közös foglalkozások formájában nyilvánul meg…

"Hogy is volt az az egyenes rúgás?”

“Hogy is volt az az egyenes rúgás?”

A nem mindennapi iskoláról tudni kell, hogy sport szempontjából Magyarország egyik legeredményesebb általános iskolája – számos kiváló sportembert indított el az eredményes sportpályafutás útján. Két éve már, hogy önvédelmi és harcművészeti oktatás is folyik a „C” és „D” osztályokban, kihasználva azt a szerencsés állapotot, hogy a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, illetve a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője, Shihan Gregor László (6. DAN)  az iskola tanára is egyben.

Alakul a két kezes tompító esés!

Alakul a kétkezes tompító esés!

A két edzésen – amit Gregor László tartott –, nemcsak a technikákkal és az önvédelmi fogásokkal ismerkedhettek meg a gyerekek, hanem a harcművészet, a BUDO elméleti alapjaival is.

Páros gyakorlat

Páros gyakorlat

Az idei edzéseken egy régi adósság is törlesztésre került: elkezdődött az eséstechnika alapjainak oktatása, ami nemcsak a harcművészet szempontjából fontos, hanem a mindennapi élet terén is kívánatos. Elsajátításával az esésekből adódó balesetek nagy részét ugyanis meg lehet előzni. A mostani nyári napba a kétkezes tompító esés megtanulása fért bele, természetesen biztonságos, füves talajon.

Készül a támadó állás

Készül a támadó állás…

Mint minden évben, most is a szabad téren folyt az edzés, ami amúgy is illeszkedik a goshin-ryu karate profiljába. Az egész napot a vidámság és a jó hangulat járta át – akik mind a két edzést végigedzették, emléklapot is kaptak. Mindezekért cserébe olyan szeretetet adtak a foglalkozás vezetőinek, hogy a búcsúzáskor törvényszerűen hangzott el a szívből jövő mondat: „Jövőre, ugyanitt!!!”

Jövőre, ugyanitt!

“Jövőre, ugyanitt!”

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.