Kiemelt hírek

Önvédelmi bemutató az iskolában

2014. február 27. | szerző SzlobMil | Tanítás

Ovis Napot tartottak Békéscsabán, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. A napnak az a lényege, hogy a leendő elsősöknek és szüleiknek bemutassák az iskolát, minél többen válasszák ezt az oktatási intézményt.

A megnyitó során bemutatókra is sor került. Szeleczki Erzsébet igazgató asszony köszöntő szavai után  önvédelmi bemutatót tekinthettek meg a nagy számban megjelenő érdeklődők. Az iskolában második éve a délelőtti tanóra keretében zajlik az önvédelmi-harcművészeti oktatás a Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesületének szakmai felügyelete és tanmenete alapján.

5831_0

Shihan Gregor László VI.DAN, a z egyesület elnöke, aki egyben a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője is, tíz osztályban (az összes C és D osztály) oktat önvédelmet heti egy tanóra keretben, péntek délután pedig dupla órás tehetséggondozó szakkör alatt gyakorolhatnak a tagozatos osztályok érdeklődő tagjai.

Hogy mi minden fér bele ebbe a szűkös időkeretbe? Esések, ütések, rúgások, lefogásból, fojtásból szabadulás – ez mind a tananyag része. A bátor vállalkozók goshin-jitsu házibajnokságon is lemérhetik a megszerzett tudásukat. Az elméletre is jut idő, hiszen az utcai veszélyek elkerülése, a jogos védelem alkalmazása – természetesen a gyerekek életkori sajátosságainak figyelembe vételével – a mindennapi élet problémáit is kezelni szeretné.

5830_0

Az oktatás során a japán harcművész kultúra elemeibe is betekintést kapnak a tanulók. Mivel a Kyoto központú Nippon Seibukan Akadémia az Össz-Japán Harcművész Szövetség (Zen Nihon Budo Renmei) egyik legpatinásabb tagja, ezeket az órákat a japán harcművész mentalitás és fegyelemi követelmények betartása jellemzi. Ha az elsős-másodikos osztályok találkoznak edzőjükkel, csak úgy zeng a folyosó az OSSZ! köszönéstől. Mindenki annyira várhatja el az életben, hogy komolyan vegyék, amennyire  először saját magát veszi komolyan. A békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában pedig az önvédelem és harcművészet oktatását komolyan veszik!

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.