Kiemelt hírek

Olimpiai lázban égnek fiatal magyar WKF-es karatésaink

2016. február 4. | szerző SzlobMil | Karate

Éremesélyekkel és olimpiai álmokkal utazott ki a magyar korosztályos karate válogatott a Cipruson péntektől vasárnapig zajló kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságra. A limassoli Eb-n 48 ország közel ezer versenyzője indul. Hazánkat nagy csapat, kereken harminc versenyző képviseli – olvasható a karate.hu-n.

szurkolas

Az egy évvel ezelőtti Eb-n, akárcsak az őszi korosztályos világbajnokságon egy arany- és két bronzérem volt a mieink mérlege.

“Biztató, hogy erős U21-es csapatunk van, mégiscsak ez a csúcs az Eb-n” – elemzett Büchler Zsolt szövetségi kapitány.

“Itt egy eredmény már azt jelzi, hogy valami jól működik. És ugyebár az őszi vb három érmese, Hárspataki Gábor, Tamás Ferdinánd és Vajda Lilien is U21-es, de állt már korábban világverseny dobogóján Palkovits Nikolett, Győriványi Renáta, Ardai Bálint és György Dániel is. A katásoknál Koch Szabolcsnak is volt már Eb-érme és Sterck Laura is képes lehet az éremszerzésre. Úgyhogy csak ebben a korosztályban három dobogós helyre számítok.”

“A junioroknál Czagány Dóra és Boussebaa Aicha már többször bizonyított, mindketten abszolút éremesélyesek, de Erdős Martin is nagyon ügyes. A kadetek szereplése mindig nagy kérdés, hiszen kevésbé ismerni az ellenfeleket. Mindenesetre Nichols Dávid és Vécsei Balázs a vb-n helyezett volt, és rajtuk kívül is több tehetséges fiatalunk van. Összességében szerintem öt érem benne van a csapatban.”

limassollogo

Különleges év az idei, mert augusztusban a NOB valószínűleg rábólint a tokiói olimpia szervezőinek javaslatára, és a karate bekerülhet a 2020-as ötkarikás programba. A jóváhagyás pedig új perspektívákat nyithat meg a sportág előtt – hangsúlyozta az Eb kapcsán Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke:

“Az elkövetkező időszakban kell megalapozni, hogy kvalifikálni tudjunk majd Tokióra, és azután ott eredményesek legyünk. Ezért is fontos, hogy a fiataljaink miként állnak a jövőhöz, mennyire motiváltak és hogyan teljesítenek akár most a hétvégén, mert lehet, hogy éppen a Cipruson indulók közül kerülnek ki azok, akik eljutnak az olimpiára.”

Korosztályos karate Európa-bajnokság, Limassol, a magyar indulók:   

U21-esek (18-20 évesek):

Férfiak:
Kata: Koch Szabolcs
60 kg: ArdaiBàlint
67 kg: TamàsFerdinànd
75 kg: HàrspatakiGàbor
84 kg: György Dàniel
+84 kg: BilisicsBàlint

Nők:
Kata: Sterck Laura
50 kg: Palkovits Nikolett
55 kg: Vajda Lilien
61 kg: GyőrivànyiRenàta
68 kg: Juhàsz Bernadett

Juniorok (16-17 évesek):

Fiúk:
Kata: ForgàcsTamàs
55 kg: FehèrPèter
61 kg: Kiss Andràs
68 kg: Erdős Martin
76 kg: Csató Erik
+76 kg: KandevAngel

Lányok:
53 kg: Klement KàrmenZea
59 kg: Czagàny Dóra
+59 kg: BoussebaaAicha

Kadetek (14-15 évesek):

Fiúk:
Kata: KertèszBàlint
52 kg: NicholsDàvid
57 kg: VècseiBalàzs
63 kg: Tarsoly Tamàs
70 kg: Nguyen An
+70 kg: Csató Dàniel

Lányok:
Kata: Bànovics Zsófia
47 kg: Lelkes Laura
54 kg: Baranyi Zsófia
+54 kg: Szedő Luca

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.