Kiemelt hírek

Obata Toshishiro: Kutatóként szemlélem a világot

2011. július 22. | szerző akadmin | Aikibujutsu

A kétszázhuszonegy nemzetközi szemináriumot levezető aikibujutsu mester az igazi bushido megismertetését tekinti küldetésének.

2005. óta létezik hazánkban az aikibujutsu. A szamurájok pusztakezes harci stílusát életre keltő Obata Toshishiro minden évben ellátogat hazánkba – nem volt ez másképp idén sem. Július 7. és 15. között napi két intenzív edzést, szemináriumot tartott a hatvanhárom éves nagymester, aki korát meghazudtoló energiával mutatta be a résztvevőknek az aikibujutsu és a shinkendo évszázadok alatt kiforrt technikáit.


Még több fotó Obata Kaiso szemináriumáról a GALÉRIÁBAN!
 

A budomagazin.hu-nak exkluzív interjút adó Kaiso elmondta, mindig örömmel érkezik hozzánk, hiszen öröm számára látni, hogy évről évre fejlődik és gyarapodik a magyar követők száma.


 

A mester, túl a kétszázhuszonegyedik nemzetközi szemináriumán, máig tanul, kutatja az általa tovább vitt szamuráj örökség emlékeit.


 

Az élet elvont, vagy mindennapi bölcsességeit hihetetlen szerénységgel és magától értetődően átadó Obata mester interjúnkban azt is elmondja, miért viselték a japán emberek olyan fegyelmezetten a közelmúlt katasztrófáit.


Még több videó a szemináriumról a budomagazin.hu youtube csatornáján!

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.