Kiemelt hírek

Ő lesz az első hidzsábos olimpikon

2016. február 19. | szerző SzlobMil | Vívás

Bár még nincs olimpiai érme, Ibtihaj Muhammad máris történelmet írt. Ő lesz az első olyan amerikai vívó (és egyben sportoló), aki hidzsábban (így nevezik a nők haját letakaró fátylat) vesz részt az olimpiai játékokon.

8424302590_8c1284e1c2_b

“Hozd haza az aranyat! Csak higgadtan, nincs rajtad nyomás.” – üzente neki Barack Obama. A muszlim sportoló ugyanakkor nagyon aggódik:

 “Egy muszlim nő nagyon rossz helyzetben van manapság, és ez a helyzet egyre csak romlik. Ha nem javulnak a dolgok, akkor egyre több muszlimot ér majd atrocitás Amerikában és szerte a világon. Rengeteg híres afro-amerikai sportolót ismerek, de egy amerikai muszlimot nem tudnék mondani, akire fel lehetne nézni.” – mondta a nő, aki példakép szeretne lenni, és főleg az amerikai muszlimoknak mutatná meg, hogy mi a helyes út.

Ibtihaj már 13 éves korában is vívó szeretett volna lenni, főleg azért, mert azt látta, hogy ez a fehérek sportja. Egyik gyermekkori álma vált tehát valóra.

“A mezőny egyáltalán nem volt sokoldalú. Nem láttam se muszlimokat, se feketéket. Örülök, hogy megváltoztathatom picit a mezőnyt.”

Muhammad a nyári olimpiai játékokon, Rióban versenyez majd, ezt az örömhírt az Instagramján osztotta meg, a következő üzenettel, amivel mi is le szeretnénk zárni ezt a cikket:

Ibtihaj Muhammad Fencing at the Cincinnati NAC

“Soha ne hagyd, hogy egy másik ember faji, nemi, vagy vallási téveszméi megakadályozzanak téged abban, hogy elérd céljaidat.”

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.