Kiemelt hírek

Női nindzsák: Kunoichi

2013. október 14. | szerző akadmin | Ninjutsu

A Ninjutsu nem akarja, hogy a nő létedre férfiként harcolj, sőt a nőiességed megőrzése mellett tanulhatod meg megvédeni magad.

 

A Kunoichi a női nindzsa vagy Ninpo gyakorló elnevezése. Ez az elnevezés valószínűleg japán nyelvben a “nő” szóra (女, onna) használatos kanji három részéből áll össze; e szerint a következő írási sorrendben: ku (く) – no (ノ) – ichi (一). Japánul a “ku” hiraganával írandó, a “no” katakanával, és az “ichi” kanjival. Ezt a hármat a mellékelt ábra szerint összerakva megkapjuk a japán “nő” szó kanjival írott formáját.

Egy másik feltételezett eredete a szónak a 九能一 (能 “nō” ) képesség, és a japán kilences ( “ku” 九 ), és az egyes ( “ichi” 一 ) számok, melyek együttes jelentése: “kilenc képesség egy személyben”, habár nincs megbízható forrás arra vonatkozóan, hogy mi lehet ez a “kilenc képesség”.

A kunoichik képzése különbözött a férfi nindzsák képzésétől. Az ő kiképzésük inkább az álcázásra, méregkeverésre és női mivoltuk kihasználására helyezte a hangsúlyt. Közelharcra voltak kiképezve és ez a tudás előnyükre vált ha elfogták őket. Gésának, prostituáltnak, jövendőmondónak, szolgának álcázták magukat, hogy az ellenség közvetlen közelébe férkőzhessenek, vagy hogy e közelséget felhasználva információkhoz jussanak.
A kunoichik fegyvereiket álcájukba rejtették. E fegyverek például a ruhaujjukba, övükbe, vagy akár hangszerekbe vagy különféle játékszerekbe rejtett kések voltak, vagy mérgezett hajtűk a hajukban, hosszú fésülködő körmök, vakító porok, zsinegek és legyezők, melyeket a közvetlen közelükben rejtettek el. A pszichológiai hadviselésben és elmemanipulációban is képzettek voltak. Magasan fejlett intuíciós képességeiknek köszönhetően képesek voltak az ellenség érzelmeivel játszani.
A modern kunoichi ugyanazokat a szerepeket tudja betölteni mint a férfiak; kiveheti részét a munkából biztonsági területeken, rendfenntartásban, magánnyomozásokban (ahol például máig is használhatja a különféle álcázásokat és nőiességét).

A Ninjutsuban a nők ugyanazokat a technikákat és képességeket tanulják és gyakorolják, mint a férfiak. A hangsúly a hatékonyságon van, mivel az erő náluk nem tényező. Ez előnyként is szolgálhat abban, hogy megtanuljanak egy technikát erőlködés nélkül végrehajtani, mivel nem tudnak az izomerőre jelentős mértékben építeni. Éles helyzetekben az erő és a könnyedség kombinációja félelmetes tud lenni.


A Nők elleni erőszak:
A nők és lányok elleni erőszak rendkívül súlyos egészségügyi és emberi jogi probléma. A nők életük során bármikor szenvedhetnek fizikai vagy mentális bántalmazást teljesen váratlanul. A lányok kisgyerekkorukban nem szoknak hozzá az erőszakhoz, egyszerűen – a fiúkkal ellentétben – nem nevelik őket a testük használatára, és alig találkoznak agresszióval. Ezért egy támadásra  a legtöbb esetben lefagyással reagálnak.

Ha érdeklődsz a női ninja önvédelem iránt, további információkat találsz a http://ninjutsubudapest.com/noionvedelem/ weboldalon!

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.