Kiemelt hírek

Ninjutsu: Rejtélyes harcosok ősi harcművészete, ma életet menthet.

2013. november 10. | szerző akadmin | Ninjutsu

Egy ninjutsut gyakorló tanítvány elmondja, neki mit jelent ez a titokzatos, egzotikus stílus.

 
“Ninjutsu? A ninják harcművészete? Eleinte kétkedéssel vegyes érdeklődéssel álltam a dologhoz. Első hallásra kissé talán misztikusnak tűnt.
 
21 éves vagyok és egész életemben sportoltam valamit. Többnyire valamilyen ‘harcművészet’ vagy küzdősport volt. Ezek állnak közel hozzám, eredeti és hirdetett mentalitásuknál fogva. Sajnos (bár most már úgy gondolom, hogy szerencsére) sokszor változott a kiválasztott sport. Leginkább költözésből adódóan, de volt hogy csak azért mert nem tetszett a kiválasztott irányzat, vagy éppen a mester nem volt szimpatikus, meggyőző. Közel négy hónapja járok ninjutsuzni és egyre jobban érzem magamat, ahogy egyre komolyabb dolgokat tudunk meg.

Kisora Prabhu azonosul azzal amit tud és ezt nagyon magas színvonalon adja át. Olyan dolgokat tanulunk, amik nem csak harc közben hasznosak, hanem ami a mindennapi életünkben is pozitív változásokat idézhetnek elő, ha azokat az ember magáévá teszi. Szembesülünk azzal, hogy mennyire, vagy éppen mennyire nem vagyunk tudatosak. Szintén nagyon jónak tartom, hogy arra vagyunk sarkallva, hogy folyamatosan fejlődjünk és minduntalan legyőzzük önmagunkat. Sok más irányzattal ellentétben itt nem kizárólag egy-egy technikát tanulunk meg egy-egy adott helyzetre, hanem (mint azt nagyon sokszor halljuk is) az elvét tanuljuk meg annak amit csinálunk: hogy miért csináljuk és miért pont úgy csináljuk, illetve milyen lehetőségeink vannak. Minden új dolog amit tanulunk nagyon szorosan kötődik az alapokhoz, amiket az első edzéseken megtanulunk és szerencsénkre minden új jövevény érkezésekor újra és újra megismételünk, hogy hogyan kell állni, járni, ülni… Minden erre épül rá.


Minden mozgás amit ninjutsu közben végzünk természetes és ezért egyszerű, hatékony.
 
Aki ide jön edzeni, nem azért teszi mert filmsztár akar lenni, vagy a környezetének akar villogni. Itt egy tradicionális harcművészettel foglalkozunk, ami (ha kellő akarattal és kitartással gyakoroljuk) segít minket abban, hogy ha harcra kerül a sor, akkor azt túléljük.
 
Akár a buszmegállók harcát, akár a mindennapok harcát. Az Élet harcát.

Dani”

http://ninjutsubudapest.com/

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.