Kiemelt hírek

Ninjutsu, ahol minden a Te kreativitásodon múlik…

2013. március 2. | szerző akadmin | Ninjutsu

Adott egy váz, egy rendszer, amelyen belül szabadon mozoghatsz, nem a kötöttségek uralják a technikákat, hanem a saját stílusod.

 

Egyszerűnek hangzik a bevezető, hiszen mindenkinek van egy elképzelése az akciófilmekből, hogyan zajlik a harc, hogyan alakul ki a küzdelem két, vagy több ember között.
A valóság merőben eltér ettől, és neked abban a pillanatban kell fókuszáltnak lenned, amikor a legkevésbe számítasz rá. Erre készít fel a Ninjutsu!
A cél: megelőzni a támadást. Ha mégis elkerülhetetlen a helyzet, akkor pedig ne veszítsünk, és mindezt a legkisebb energia befektetésével érjük el!
A Ninjutsu nem egy, hanem több ellenfél elleni stratégiát tanít, nincs pazarlás, hatékonyság mindenek felett. Nem érhet meglepetésként harc közben egy elhibázott mozdulat, tovább kell lépned, még 100-an várhatnak rád a következő sarkon…
Ez nem küzdősport, ez életforma. Ha táplálod, hálával válaszol, ha elhanyagolod, máshol visszaüt!
Három szempontot emeltem ki, miért érdemes elkezdened!
I.  Mégis, miért jó ez nekem?
Mozgás, kiszakadás a gépies világból, művészet, távol keleti kultúra, közösség
Ahhoz, hogy visszatérj a mozdulatok természetességéhez egy életen át szükséges gyakorolnod. Az alapokat azonban gyorsan elsajátíthatod, és utána már saját magad finomíthatod edzőink iránymutatásainak felhasználásával.
 
Hiszünk a tradíció, és a fájdalom építő erejében.
Utad során megtapasztalod, hogy életed során mindig olyan ellenfelet kapsz, amely inspirálóan hat rád, ezért ha egyszer belevágtál, teljesen megváltozik a világról és saját magadról alkotott képed.
II. Minden nap egy új lehetőség, hogy fejlődj, mind testileg, mind szellemileg.

‘To start the day with a negative attitude is not the way of ninpo’ (Ninjutsu mind set)
Brian McCarthy, a BBD alapítója
A BBD Hungary olyan keretet biztosít tanítványainak, ahol megvívhatják harcukat. önmagukkal!
Tradícionális edzéseink során a tudatosságot, a koncentráció fejlesztését helyezzük előtérbe. Pusztán az elménkkel képesek vagyunk elkerülni egy kellemetlen helyzetet, vagy épp olyan hatást gyakorolni, amely annak ellenkezőjét váltja ki ellenfelünkből.
Ezzel irányíthatom, mert magabiztos támadását pontosan én idéztem elő, tehát ő most nekem dolgozik…
III. A Ninjutsu története messzire nyúlik vissza, azonban mit ér vele egy XXI. századi európai ember?
A tradícionális elemeket a mai kor stílusaival ötvözzük, hiszen a fejlődés nem állt meg a harcművészetekben. Cardio és crossfit edzéseinken állóképességünket fejlesztjük, emellett box, MMA technikával növeljük komfortérzetünket egy kellemetlen szituációban.
Ismerősen cseng ez a kifejezés: muscle memory? Ha nem,itt utána olvashatsz!
Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgáskoordinációra. Megdöbbentően tapasztaljuk, mennyire nehéz egy felnőtt ember számára saját testének hatékony „működtetése”.
A gyerekek ösztönösen jól mozognak, figyeljük csak meg őket egy-egy pillanatra. Egy felnőtt ember mozgása ezzel szemben hanyag és csupa kényelem. Ebből vannak sokszor a sérülések!
Egyszerű gyakorlatok révén gyors eredményeket érhetsz el.
Érezd magad jól te is a saját testedben!
Amikor a tanítvány úgy érzi, már ura mozdulatainak, megismerte a mozgás művészetét, akkor következő lépésként kezébe adunk egy tantot vagy hanbot, és kezdődhet minden elölről. Mintha újra kellene tanulnunk járni —  pedig épp csak egy új, egyszerű eszközt kell tartania.
Van egy tényező, amit még nem említettem, ez pedig a stresszhelyzet.
Sűrűn előforduló eset, hogy az ember ilyen helyzetbe kerül, mégsem talál kapaszkodót a megoldáshoz. Feszült, ezért a viselkedése nem tudatos. Tulajdonképpen lefagy, és bekapcsol az agy természetes védekező mechanizmusa.
Ezen lehet változtatni! Hogyan? A kérdésre megkapod a választ edzéseinken!
A tréning nem ér véget a teremben, minden pillanatodat kitölti! Próbálgathatod lehetőségeidet, határaidat, fizikai és spirituális szinten egyaránt.

További info: BBD Hungary , Facebook
Daliás Tibor
BBD Hungary

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.