Kiemelt hírek

Németh Nyiba Sándort a zenészek is elismerik

2009. június 17. | szerző akadmin |

Az egykori szabadfogású válogatott birkózó, a 26 világversenyen szőnyegre lépő Németh "Nyiba" Sándor zenészként is megállja a helyét.

A “Nyiba” általa alapított DE-PRESSION együttes 12 nagylemezt és 52 videoklipet tudhat magáénak, dalait olyan ismert előadók éneklik, mint Vikidál Gyula, Varga Miklós, Géczy Erika és Keresztes Ildikó. Az érzékeny lelkű karfiolfülű poétaként is alkot, ha úgy hozza a sors, egy szál gitárral járva az országot adja elő szerzeményeit.


Németh Nyiba Sándor

A birkózószőnyegek környékén csak “Nyibaként” ismert Németh Sándor a Bajnok vagy című nótával vált ismerté, a zúzós zene gyorsan népszerű lett a küzdősportolók körében.
Az egykor a szabadfogásúak szövetségi kapitányaként is ténykedő sportember szerzett bevonuló zenét Növényi Norbertnek, Felföldi Szabolcsnak és Sárközi Róbertnek is.

Az 52 évesen is naponta tréningező Németh Sándor nemrég a Józsefvárosi Kulturális és Sport Kht. felkérésére az Orczy-kertben egy jótékonysági rendezvényen vett részt, ahol Vikidál Gyulával és Homonyik Sándorral szórakoztatták a nagyérdeműt.
A történetnek még egy birkózóklasszis szereplője volt: az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok Komáromi Tibor főszervezőként állt a koncert “mögött”.

zenészek-sportolók.jpg

– Saját szerzeményeimet adtam elő, többek között a De-pression bluest és az MMA-harcos Sárközi Róbert bevonuló zenéjét, az Ősembert. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy két ilyen legendával játszhattam egy színpadon. Büszke vagyok rá, hogy Homonyik Sándort és Vikidál Gyulát is a barátai között tudhatom. Gyulának nagyon sokat köszönhetek, több dalomat is elénekelte, a hangjával olyan magasságokba emelte a nótáimat, amiről álmodni sem mertem – mondta Németh “Nyiba” Sándor.

www.monokli.com

Comments

comments