Kiemelt hírek

Nem fél a fekete öves jitsumester a lengyel XXL Herkulestől

2015. április 3. | szerző SzlobMil | MMA

Rolles Gracie Jr. (3. DAN judo és jiu jitsu) már alig várja, hogy összecsaphasson a világ legerősebb emberével, Mariusz Pudzianowskival.  A fekete öves mester szerint a lengyel óriáson van a teher nagyobb része, amiért a szülőföldjén kell harcolnia. Érdekes megközelítés, hiszen a a legtöbben inkább a hazai pálya előnyét, mintsem a hátrányát szokták kiemelni.

GptEA9R

A legtöbb ember inkább világgá szaladna akkor, ha megtudná, hogy verekednie kell azzal az emberrel, aki ötször is megnyerte a világ legerősebb embere címet, és aki MMA-ban is tisztes mérleget hozott össze (8-3). Az ugyanilyen mérlegű Rolles Gracie Jr. (8-3) ellenben már alig várja, hogy kettejük között összejöjjön végre a nem túl barátságos találkozó. Pudzianowskiról ezenkívül azt kell még tudni, hogy 11 éves korában kyokushin karatézott, zöld övig jutott el, majd 15 éves korában bokszolni kezdett.

A hét évig ökölvívóként tevékenykedő Mariusz jelenleg az American Top Team tagja. A két harcművész a KSW 31-ben (Konfrontacja Sztuk Walki) küzd majd meg egymással május 23-án.

“Nagy kihívás lesz” – mondta a meccset megelőzően Rolles Gracie. “Kétségkívül ő a legerősebb ember akivel valaha dolgom volt, pedig harcoltam már Bob Sapp ellen is.” – mondta el a Combate-nek. “Természetesen nem vehetem fel a versenyt Mariusszal, ha puszta erőről van szó, de szerencsére nem ez az egyetlen tényező, ami fontos az MMA-ban. Trükkös kis mérkőzések ezek, mert akár egy kis hiba is a vesztemet okozhatja.”

0002B9F9S1OCM89N-C116-F4

Rolles egyelőre nem dolgozott ki külön technikát és tervet a veszélyes kihívó ellen, de azt elismerte, hogy a lábmunkán nagyon sok minden múlhat:

“A lábmunka fontos szerepet kap majd. Nem győzhetem le a legerősebb terepén. Olyanokat üt, hogy az ember feje lerepül a helyéről. Nagy darab is, ezért nehéz lesz levinni a földre. Szerintem nem mondható világklasszis atlétának, de a technikája és az elemi ereje több mint elegendő ahhoz, hogy bárkire nézve veszélyes harcos legyen.”

maxresdefault (1)

A fekete öves judós megmagyarázta azt is, hogy miért gondolja azt, hogy a hazai pálya gondot jelenthet Pudzianowskinak:

“Georges St-Pierre azt mondta régen, hogy nem szeret Kanadában harcolni, mert túl nagy a nyomás rajta a rajongói jelenléte miatt. Én is úgy gondolom, hogy Mariusz jobban izgulhat, mint én, mert én teljesen nyugodt vagyok. 2015-ben vagyunk. Harcoltam már Lengyelországban, és nagyon jó fogadtatásom volt. Mariusz egy valódi legendának számít az országában, ezért úgy érzem, jó lesz vele megküzdeni.” – mondta a 194 centis harcos.

mari

És most jöjjön egy kis számmisztika

A 185 centi magas Pudzianowski három mérkőzés óta veretlen, Rolles ezzel szemben legutóbbi két mérkőzésén egyszer sem tudott győzni. Gracie mindhárom vesztett mérkőzésén TKO/KO-val kapott ki, Pudzianowski pedig szintén háromból háromszor szubbal (submission-nel) kapott ki. Rolles Jr. nyolc diadalából egyszer sem nyert kiütéssel, de legalább egy meccsét sem bízta a pontozókra – nem úgy, mint Mariusz, aki küzdelmeinek felét pontozással nyerte meg.

Láthatjuk tehát, hogy két, egymásnak teljesen ellentétes ember összecsapását csodálhatjuk majd meg május 23-án. Melyik oldal nyer?

Forrás: bloodyelbow.com

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: XXL Herkules 27 másodperc alatt ütötte ki Rolles Gracie-t Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.