Kiemelt hírek

Muhammad Ali születésnapján lett világbajnok Deontay Wilder

2015. január 20. | szerző SzlobMil | Ökölvívás

Életében először nyert pontozással a kiütések egyik legnagyobb királya, Deontay Wilder (33 mérkőzés, 33 győzelem, 32 kiütés). Bermane Stiverne, aki saját maga is félelmetes mérleggel rendelkezik (27-24, 21 K.O.), megpróbálta őt megállítani január tizenhetedikén, a legendás Muhammad Ali születésnapján. Kiütés ezúttal egyik fél oldaláról sem született, de cserébe mindketten padlóztak a mérkőzés során, és magukkal rántották a bírót is.

A fent látható összecsapáson Wilder volt az aktívabb, hosszú karjaival folyamatosan távol tudta magától tartani ellenfelét, aki a legnagyobb erőfeszítései ellenére sem tudott közelebb férkőzni a 2008-ban olimpiai bronzérmes bokszolóhoz. A tét a WBC nehézsúlyú bajnoki öve volt – ez meg is látszott a viadalon, ahol a négy menetnél többet még soha nem küzdő Wilder végre megmutatta, hogy ha arról van szó, tizenkét menetet is végig tud bokszolni.

A 2008-ban olimpiai bronzérmes ökölvívó az első két menet végén meg tudta fogni Bermanét, akit csak a gong mentett meg. A második menet befejezése kaotikusra sikeredett; Wilder jobbosa megingatta Stivernét, aki előreesett, és megfogta kihívója lábait, hogy egy MMA-s mozdulattal a földre vigye őt, ami sikerült is neki. A bíró, Tony Weeks közbeavatkozott, de csak annyit ért el, hogy ő maga is borult a két nehézsúlyú sztárral:

yfjhu7odbrahjr9pcld9

A furcsa, pankrációba illő esetet leszámítva mindenféle izgalom nélkül ment végig a meccs: Wilder szinte egyetlen tiszta ütést sem kapott be, és végül pontozással nyert. Eközben a facebookon is történtek érdekes dolgok:

1535078_10152921235301760_4551545398180817803_n

Forrás: sherdog.com

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Deontay Wilder kiütéssel védte meg WBC övét Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.