Kiemelt hírek

MMA-ra készülhet a muay thai legendája, Buakaw

2016. január 15. | szerző SzlobMil | Muay Thai

A 33 éves Buakaw Banchamek (236-23, 5 döntetlen) már bejelentette visszavonulását, a thai- és kick-bokszban 16 esztendőt nyomott le. Nem elég, hogy a sztár tavaly BJJ-s (brazil jiu jitsu) gi-ben tréningezett, de kihívta őt Yi Long, a “KO-rezisztens” shaolin harcos, akit Buakaw nemrég legyőzött. Ez csak egyet jelenthet: miután kick-box szabályrendszerben már mindenkit megvert, az MMA világában keresi majd az új kihívásokat.

11828750_1087854017921268_4911261101509444151_n

Buakaw állítólag azért is döntött a visszavonulás miatt, mert túl kevés fizetést kapott. A tehetség szeretné folytatni küzdősportos karrierjét, de ehhez stílust, edzőt és persze csapatot kell váltania – a megoldás pedig az MMA, Amerikában.

Valószínű, hogy a thai harcos követi a trendet, ami mostanában alakult ki a harcművészek között: rengetegen váltanak át MMA-ra, mert abban van a pénz és sajnos az is érdekli a legjobban az embereket. Mellesleg Buakaw kick-box szabályrendszerben már mindenkit megvert, ezért az MMA világában új kihívásokat találhat.

Még semmit nem vehetünk biztosra: nem tudni, valóban megvalósul-e Yi és Buakaw MMA-s mérkőzése, de az már biztos, hogy a találkozóra mindketten nyitottak.

Ha már szóba került az, hogy Buakaw visszavonult, engedjék meg, hogy szokás szerint egy highlight videóval “búcsúzzunk” el a thai boksz egyik leghíresebb és legügyesebb harcosától:

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.