Kiemelt hírek

Mínusz 10 kilóval, nagy sikerrel ért véget Kinyó Zsolt próbatétele

2016. július 19. | szerző SzlobMil | Beszámoló

A magyar karatemester tegnap, július 18-án teljesítette a maga elé kitűzött célt: 2000 kilométert tett meg 40 nap alatt. Amikor már épp kezdtük hiányolni, életjeleket adott magáról, és egy kis beszámolót is írt a különleges kalandjairól. 

13709900_801861613283304_8687442865107607551_n

“Sok mindent megéltem és sok-sok kedves emberrel találkoztam. Hihetetlen önzetlen emberekkel, akik nem kérdeztek, hanem segítettek. Nem beszélik, hanem élik a szót és ezáltal nagyon hálás vagyok nekik a segítségért, másrészt azért hogy ilyen sok tanítást adtak nekem ezáltal.” – írta Zsolt az első sorokat.

Aztán jött egy mondat, ami hidegrázást okozott a szerkesztőségünkben:

“Az időjárás néhol próbára tett, és össze kellett szorítani a fogam, úgy menni tovább rendületlenül.”

Így fogadták a világjárót

Így fogadták a világjárót

A fekete öves mester június 7-én indult el a 40 napos gyalogtúrán, a közösségi médiában ez idő alatt összesen egy alkalommal hallhattunk felőle, az információmorzsákat megosztottuk olvasóinkkal. A Guinness-rekorder így összegezte a kalandot:

“Az út sokszor megvendégelt, hol ilyen, hol olyan gyümölccsel. Persze kicsit fogytam (mondjuk úgy, szálkásodtam) az úton (10 kg mínusz). Feledhetetlen élmény volt, és azt gondolom, a mindennapi szálláshely keresése különösen nehézzé tette. Sokszor sikerült a sátornak szabad területet találni. Aludtam asztalon, kocsi platóján, padon, szakadó esőben vízben, szabadban, legelőn, istállóban és még ki tudja hol. Az a fogadtatás, amiben részem volt, bearanyozta az egészet. Nagy-nagy köszönet mindenkinek akivel az úton találkoztam és segítette az utam – vagy éppen nem.”

A testépítők körében aranyszabály, hogy ha az ember egy hét alatt egy kilónál többet veszít a testsúlyából, akkor szinte biztos, hogy izmot is égetett, nem csak zsírt. Kinyó Zsolt ehhez képest öt hét alatt fogyott le egy tízest – tehát a normálisnak mondható mennyiség dupláját –, ebből is jól látszik, milyen nehéz volt az út.

Gratulálunk az elképesztő teljesítményhez!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.