Kiemelt hírek

Minden korábbi nézettségi rekordot megdöntött az UFC 205

2016. november 14. | szerző SzlobMil | MMA

Ahogy azt ígérték, az UFC 205 tényleg történelmi jelentőségű lett a Madison Square Gardenben (MSG). Conor McGregor legyőzte Eddie Alvarezt, ő lett az UFC első bajnoka, aki egyszerre két súlycsoportban tudhatja magáénak a világbajnoki övet. Messze az UFC 205 volt a legnézettebb esemény a Garden történelmében, még az 1999-es Lennox Lewis vs. Evander Holyfield mérkőzést sem nézték ennyien a világon.

msg-fightermagazin

Az UFC 205 17,7 millió dolláros (vagyis több mint 5 milliárd forintos) bevételt hozott (a Holyfield – Lewis találkozó 13,5 millió dolláros eredménye eltörpül emellett, az inflációt is beleszámolva), ebben ráadásul még nincs is benne az internetes nézők által kifizetett pay-per-view jegyek árai.

A Gardenbe, vagyis a világ leghíresebb sportcsarnokába szombat este 20,427 néző tömörült be, hogy élőben szurkolhasson és legyen része a történelemnek. Volt olyan jegy, amiért 18,000 dollárt fizettek.

“Minden korábbi rekordot megdöntöttünk.” – mondta Dana White a rendezvény utáni sajtóeseményen a statisztikákat olvasva. Az UFC elnöke szerint soha, senki sem fogja megdönteni ezt a rekordot, hiszen direkt drágán adták el a jegyeket.

“Nem szeretem ezt csinálni, de ez történt. A repülőjegyekkel is ezt szokták csinálni: minél több a kereslet, annál nagyobb az ülőhelyek ára. Ez egy telt házas rendezvény volt, csordultig tele volt a csarnok.”

Persze nem csak az est utolsó mérkőzése volt nagy szám, szinte minden egyes párosítás zseniális volt – ezekről bővebben a totaldamage.blog.hu oldalán olvashatnak bővebb beszámolót.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.