Kiemelt hírek

Példát lehet venni az 5. Budo Veszprém harcművészeti napról

2016. október 15. | szerző SzlobMil | Beszámoló

Káprázatosan igényes és szép megvilágításban zajlott le az 5. Jubileumi BUDO Veszprém Harcművészeti Nap a Lovassy László Gimnáziumban. Az eseményen – amelyről sok szervező példát vehetne, hamarosan kifejtjük, miért – tizennégy harcművészeti csapat, közel 160 harcművész és egy művészeti csoport mutatkozott be. 

harcmuveszetinap-veszprem-fightermagazinhu

Sajnos sok harcművészeti gálán, versenyen – illetve minden olyan rendezvényen, ami a nézőknek szól, legyen az birkózás, kempo, karate, taekwon-do, jiu jitsu, stb. –, hogy a szervezők nem fektetnek elég energiát a tálalásra.

A harcművészek tudásával, rátermettségével és műsorával, de még a lebonyolítással sem szokott lenni probléma, de olyan érzésünk van, mintha egy szuper karácsonyi ajándékot kapnánk, ami nagyon rondán van becsomagolva.

Az események egy egyszínű, világos és ezáltal rettenetesen unalmas sportcsarnokokban vagy tornatermekben zajlanak, valahogy így:

Erről beszélünk: ilyenek szoktak lenni a versenyek. Színvonal: csillagos 5-ös,, látványvilág: elégtelen

Érdemes a két fenti képet összevetni egymással, és máris kiderül, mire gondolunk. A tálalás persze többletköltséggel jár, de megéri, hiszen javítja a rendezvények összképét, amelyek így sokkal nagyobb élményt tudnak nyújtani.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a veszprémi jótékonysági harcművészeti nap, ahol látványos fény-és hangtechnika (ez utóbbiról egy hivatásos lemezlovas gondoskodott) hozta meg az alaphangulatot a gimnázium tornatermében.

_g4a3479

Ez már látványvilág a javából!

A rendezvényt Ovádi Péter önkormányzati képviselő nyitotta meg a köszöntőbeszédével. Tőle Strenner Balázs, a Bujutsu-kai Kenshin-ryu Veszprém Dojo csapatának mestere vette át a stafétabotot, in medias res jelleggel. A mester egy mozdulattal kettévágta a képviselő tenyerén tartott almát, amit a közönség síri csendben, lélegzetvisszafojtva izgult végig.

Ezután került sor a csapatok bemutatóira, melyek során látványos formagyakorlatokat, küzdelmeket és töréstechnikákat láthattak a vendégek.

Bemutatkozott a laikusok előtt az MMA, az aikido, a baranta, a ju jitsu, a bujutsu-kai, a taekwon-do, a shotokan karate, a brazil jiu-jitsu, a judo, két különböző kung fu iskola, az ökölvívás, a capoeira, a kyokushin karate, valamint a Zumba Fitness Barbival is, ami egy önálló művészeti stílus.

Nézze meg az eseményen készült képgalériát:

A gála vége felejthetetlen élményt adott a résztvevőknek. A közönség a lelátón állva, vastapssal ünnepelte a csöppnyi és felnőtt harcművészeket, akik a tatamin egymás kezét fogva, egy nagy csapatként fogadták mindezt. Három stílusirányzat elismerésben is részesült: a taekwon-do, a capoeira és a kyokushin karate csoport.

Az immáron 5 éves rendezvénysorozat azért jött létre, mert Júlia, az ötletgazda célként tűzte ki a BUDO értékeinek felelevenítését, amit ő maga magánemberként és munkája során is képvisel.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.