Kiemelt hírek

Tadissi Martial bronzérmet szerzett a karate Európa-bajnokságon

2014. május 7. | szerző Szasza | Karate

A magyar szövetség várakozásának megfelelően csapatunk érmet szerzett a 2014-es, 49. Karate Európa-bajnokságon Tamperében. Tadissi Martial a 67 kilósok kategóriájában a bronzmérkőzésen ügyesen taktikázva legyőzte osztrák ellenfelét, és sportkarrierje első felnőtt érmét szerezve harmadikként búcsúzott Finnországtól.

tadissieb

Tadissi Martial a bronzmeccsen

A 2013-as év remekül alakult a magyar karate számára, amit a tavalyi, budapesti Európa-bajnokságon szerzett öt érem is fémjelzett. Idén ugyan nem sikerült megismételni ezt a bravúrt, de válogatottunk ezúttal sem maradt érem nélkül a kontinenstornán, és a csapatversenyek során is remekül szerepeltünk.

A válogatott egytlen érmét a 67 kilósok között induló Tadissi Martial szerezte, aki három győzelem után az elődöntők során szenvedett vereséget, így a bronzéremért harcolhatott.

A 23 éves versenyző az osztrák Stefan Pokorny ellen két, fejre mért ütéssel gyorsan kétpontos előnyre tett szert, amit ügyesen taktikázva meg is őrzött, így a magyar küldöttség egyetlen, és saját maga első felnőtt nemzetközi érmét szerezte. Íme a bronzmeccsről készült rövid videó:

A kumite csapatversenyek során nem sikerült az éremszerzés a mieinknek a 44 ország 482 versenyzőjét felvonultató tornán, de kis híján az Eb egyik legnagyobb meglepetését okoztuk.

A férfiak mezőnyében a világ egyik legerősebb csapata, a törökök ellen az utolsó pillanatig élt a remény. A verseny egyik legszebb momentuma volt Szegedi Döme váratlan győzelme, hiszen ellenfele egy fejjel magasabb, és több tíz kilóval nehezebb volt nála.

A magyar csapatok tagjai: férfiak: Hárspataki Gábor, Höning Alexander, Kőhegyi Zoltán, Molnár Dániel, Szegedi Döme, Tadissi Martial, Virág András, nők: Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Metzger Szandra, Molnár Réka.

Forrás: Magyar Karate Szakszövetség

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.