Kiemelt hírek

Megtaláltuk a jövő küzdősportját

2015. szeptember 3. | szerző SzlobMil | Ész megáll...

Nem elég, hogy Oroszország legnagyobb kevert harcművészetekkel (MMA) foglalkozó szervezete, az M-1 Global a hagyományos (emberi végtagokkal űzött) ketrecharcok mellett kardos-pajzsos lovagi viadalokat is szervez, már mások is kezdik felfedezni az ebben rejlő lehetőségeket. A Lorica jelentheti a küzdősportok jövőjét.

A fenti videó kezdő képsora olyan, mintha egy sci-fi filmből vágták volna ki, de ez nem igaz. A felvételek nagyon is valódi dolgokat mutatnak: az egyik legnagyobb közösségi pénzgyűjtő oldalon, az Indiegogo-n található ígéretes kampányt foglalják össze.

Az egyelőre még csak koncepcióként létező ötletet – melynek főszereplője a Lorica, egy csúcstechnológiás, teljes testet takaró páncélruha, amit fegyveres, full kontakt harcra terveztek –, az Unified Weapons Master (UWM) nevű cég találta ki. A védőfelszerelés teljes védelmet nyújt a felhasználói számára, legalábbis azokkal a fegyverekkel (speciális balták, kardok, pajzsok, szemben, amiket a vállalat a küzdő felek kezeibe adna.

Ez a jövő?

Ez lenne a jövő?

A futurisztikus találmány nem csak egy közönséges páncélruha. Beépített szenzorokkal rendelkezik, amik mérik a páncélra érkezett támadások erősségét és pontos helyét is, amik a leendő bírók munkáját könnyítik meg nagymértékben. Az adatokat ezek a szenzorok folyamatosan “észben tartják”, ezért akár valós időben is lehet majd látni, hogy melyik harcosnak mennyi “élete” maradt egy-egy menet végére.

Mérnék a harcosok pulzusát is, amit a sport rajongói a televízión keresztül, élőben nyomon követhetnének. Aki játszott már életében a Mortal Kombat nevű verekedős videójátékkal, annak ismerős lehet ez a mérési módszer. Erről van szó:

mortal

Az öltözet egyik fontos eleme a sisak, amibe külön kamerát és mikrofont építettek. Ez azért érdekes, mert segítségükkel a harcosok szemszögéből is átélhetjük az izgalmas csaták eseményeit.

Természetesen a harc nem csak fegyverekre lenne korlátozva: alkalomadtán lehetne majd rúgni és ütni is.

article-2567944-1BD58BB700000578-860_634x442

Az ötlet megvalósítása érdekében most pénzt gyűjtő cég nem titkolt célja, hogy új, globális méreteket öltő, fegyver alapú full kontakt küzdősportot hozzon létre.

Forrás: vocativ.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.